JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg2019

Olav er fornøyd med kanonvalg, men vet ikke om Sp kommer i posisjon

FORNØYD: Olav Frang er godt fornøyd med Senterpartiets resultat nasjonalt og i Stange, men sukker litt over at partiet karakteriseres som populistisk.

FORNØYD: Olav Frang er godt fornøyd med Senterpartiets resultat nasjonalt og i Stange, men sukker litt over at partiet karakteriseres som populistisk.

Kathrine Geard

Senterpartiet gjorde et brakvalg i Stange. Men Olav Frang vet ennå ikke om dette betyr at partiet kommer i posisjon.

2019091111291920190911112920

per.flakstad@fagbladet.no

Målet før valget var å fravriste Ap-bastionen ordføreren i neste periode.

Men selv med et svekket Ap og fire nye Sp-representanter i kommunestyret – fra fem til ni – kan målet glippe.

– En lokal liste, «Nærmiljøpartiet» fra Ottestad er i samtaler med Ap og Sp, og vi vet ennå ikke hva som kommer ut av de samtalene, sier Olav Frang som er medlem i Fagforbundet.

Nå vil Olav ta makta etter nesten 100 år med Ap-styre

Han sto på kumulert tredjeplass på Senterpartiets liste og er klar til å gå løs på sin andre periode som lokalpolitiker.

For første gang på 48 år har en Arbeiderparti-ledet koalisjon blitt gjenvalgt i Oslo

Næringsutvikling og jordvern

Olav Frang ønsker at Senterpartiet i Trygve Slagsvold Vedums hjemkommune skal få enda større innflytelse.

– Vi vil gjerne ha en hånd på rattet og bidra til å styre utviklingen i kommunen. Stange ligger rett ved Hamar og er et pressområde. Vi vil arbeide for en næringsutvikling som bygda trenger, men på en slik måte at vi samtidig tar vare på matjorda i kommunen. Jordvern er en viktig sak for meg.

– Vi i Senterpartiet mener også at kommunen må drives med nøkterne budsjetter som går i balanse. Vi må bli flinkere til å sette tæring etter næring, sier han.

– Vi ser at regjeringspartiene er svekket, og det viser at velgerne ikke støtter høyresidens politiske løsninger

Enige og uenige

Han trekker også fram enkeltsaker der hans parti og det styrende Arbeiderpartiet er på kollisjonskurs:

– Dette gjelder blant annet et nytt kulturhus, som Sp er imot, og utbygging og plassering av en ny ungdomsskole.

Samtidig understreker han at politikerne i Stange snakker godt sammen. Og han påpeker at Sp og Ap har flere felles grunnverdier.

– Vi er på linje med Arbeiderpartiet i spørsmål som konkurranseutsetting og privatisering av tjenester og heltidskultur. Sånn sett hadde det vært naturlig å samarbeide. Men da vi ikke ble spurt for fire år siden, måtte vi finne andre måter å få mest mulig gjennomslag for vår politikk, sier Olav Frang.

Linn blir fersk lokalpolitiker etter oppgang for SV

– Vi er ikke populister

Han synes det er moro at Senterpartiet har gjort det så bra, både nasjonalt og i Stange, men sukker litt over påstandene om at partiets framgang har kommet fordi de står for en populistisk politikk.

– Jeg klarer ikke å begripe hva som er populistisk ved å stå på de samme standpunktene i valgperiode etter valgperiode etter valgperiode. For det er jo det Senterpartiet har gjort, sier han.

Stange har vært en Ap-bastion der partiet har hatt ordføreren i 96 år sammenhengene. I år gikk Ap tilbake fra 16 til 13 representanter i kommunestyret, mens Senterpartiet gikk fram fra fem til ni. Samtidig gikk Høyre tilbake med én. Det samme gjorde MDG. SV gikk fra én til to, Rødt fikk inn én representant, mens Frp beholdt sine to.

Og så kom partiet «Næmli» – Nærmiljølista fra Ottestad – inn som en joker i flertallsforhandlingene med sine tre representanter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy