JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Røde Ronny kan bli historisk: Blir han den første fra Rødt i kommunestyret?

Ole Ronny Koldal er kokk i barnehage og Rødts førstekandidat i Sandnes

Ole Ronny Koldal er kokk i barnehage og Rødts førstekandidat i Sandnes

Kathrine Geard

Nå kan drømmen om en plass i bystyret kan gå i oppfyllelse for barnehagekokk Ole Ronny Koldal som er listetopp for Rødt i Sandnes.

2019090508212220190905082122

kathrine.geard@fagbladet.no

Bompengestriden er i ferd med å endre det politiske landskapet i Rogalands-byen. Folkeaksjonen nei til mer bompenger hadde 12 prosents oppslutning på en meningsmåling i juni. Styringspartiene Ap og Frp går kraftig tilbake og mister flertallet. Samtidig har Rødt et rimelig sikkert mandat, slik partiet også har fått på tidligere målinger.

– Jeg håper og tror jeg kan bli den første som kommer inn i bystyret i Sandnes for Rødt, sier Ole Ronny Koldal, som er menig medlem i Fagforbundet.

{F3b}

Fantastisk i barnehage

Koldal vokste opp i Egersund. Mora vasket på skoler og i barnehager, og faren arbeidet som sveiser på Aker Solutions Kværner. Sjøl tok han etter hvert fagbrev som kokk. Blant ungene går rødskjeggen under navnet Rock’n Ronny eller Røde Ronny.

– Jeg hadde ikke noe lyst på være i barnehage. Det virket som et steg tilbake fra være på fancy restaurant. Men så var det fantastisk å være her, sier Koldal, som liker at ungene er så ærlige og direkte om maten han serverer.

Tilbud til de svakeste

Det var Libyakrigen som avgjorde partivalget. Rødt hadde ingen på Stortinget da bombingen ble vedtatt, men gikk tydelig ut mot Norges deltakelse.

– Da meldte jeg meg inn, sier Koldal, som i dag er mest opptatt av partiets politikk mot sosial dumping, arbeidslivskriminalitet og privatisering.

– Jeg er en læregutt i politikken, men det jeg bringer til bordet er at jeg har kjent problemene på kroppen.

Han brenner også for barns oppvekstvilkår og gode lavterskeltilbud til rusmisbrukere.

– Vi må sørge for at de gode tilbudene til de svakeste vedvarer her i byen. Det er viktig også for småkommunene rundt som ikke har egne tilbud.

Bompenger

I det heite bompengespørsmålet mener Rødt det er bedre å finansiere veier over skatteseddelen. Koldal har en pragmatisk tilnærming.

– Jeg mener ikke bompenger feil i seg sjøl, men måten det rammer på. Det har slått veldig skeivt ut i Sandnes og tvunget småbarnsfamilier til å flytte.

Sandnes kommune

Folketall: 76.328

Ordfører: Stanley Wirak (Ap)

Arbeiderpartiet styrer i samarbeid med Frp og SP

Kommunestyret: Ap 18, Frp 12, H 8, KrF 5, V 2, SP 2, SV 1, MDG 1

Ole Ronny Koldal (32)

Medlem i Fagforbundet

Førstekandidat for Rødt i Sandnes

Viktigste sak: Sosial dumping og privatisering

Stiller til valg

Fagbladet har møtt medlemmer i Fagforbundet som stiller til valg

– Jeg er en læregutt i politikken, men det jeg bringer til bordet er at jeg har kjent problemene på kroppen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy