– Jeg er glad og stolt over å ha fått være med på å bygge opp og sett hvordan selskapet utviklet seg over lang tid, sier Erik Sandøy. Bildet er fra rettssaken i Oslo tingrett.
Werner Juvik
knut.nygaard@fagbladet.no
Det er nord24.no som skriver om saken tirsdag kveld.
Regionledelsen i nord sluttet brått i selskapet som har hånd om hver fjerde krone norske kommuner bruker på privat omsorg. Nå slutter også administrerende direktør Erik Sandøy, økonomidirektøren og to andre regionledere, ifølge Nordlys' nettavis (bak betalingsmur).
Tidligere samme dag skrev Nord24.no at regionledelsen i nord ved leder Håkon Melseth og nestleder Tone Bergheim brått har sluttet i Stendi – tidligere Aleris Omsorg. Begge jobbet i selskapets regionledelse for Nordland, Troms og Finnmark – lokalisert i Tromsø.
Nord24.no har ikke fått noen forklaring om hvorfor ledelsen slutter.
Stendi, som tidligere het Aleris, venter for tiden på dommen i en av tidenes mest omfattende arbeidsrettssaker. Omsorgsselskapet frykter mer enn 600 millionkrav hvis de taper denne rettssaken.
Under rettssaken kom det blant annet fram at Aleris brukte 70 prosent konsulenter og unngikk krav til lønns- og arbeidsvilkår.
– Jeg er glad og stolt over å ha fått være med på å bygge opp og sett hvordan selskapet utviklet seg over lang tid. Men nå er det på tide å la nye krefter lede utviklingen framover, sier Erik Sandøy i en pressemelding fra eierselskapet Ambea.
• Konsulent eller ansatt? Derfor er Stendi-saken viktig for norsk arbeidsliv
Stendi er Norges største private omsorgsaktør. De eies av det svenske selskapet Ambea som igjen kontrolleres av internasjonale fond. Så sent som i januar i år kjøpte og overtok svenske Ambea selskapet Aleris Omsorg og endret navn på virksomheten i Norge til Stendi.
Etter oppkjøpet av Aleris Omsorg kontrollerer det svenske internasjonalt eide konsernet 25 prosent av det private omsorgsmarkedet i Norge.
• Slik har amerikanske multimilliardærer fått tilgang til norske skattekroner
ARBEIDSLYST: Trond Hågensen har gått glipp av mange år i arbeidslivet på grunn av rusmisbruk. Nå vil han ta igjen det tapte, men aldersgrensa stopper ham.
Jan Kåre Næss
FLERE KRAV: For helsepersonell med utdanning gjennomført utenfor EØS består godkjenningsprosessen i Norge av to trinn. Søkeren har tre år på seg til å fullføre norskopplæringen og de andre kravene for godkjenning.
karin svendsen
Jo Straube
KUTTER: Nå kutter Trygve Slagsvold Vedum i skatten til mange unge.
Amanda Pedersen Giske / NTB
VIL IKKE MED: Både Gunn Nypen (59) (t.v.) og Mona Pettersen (53) sier de vil bytte arbeidssted dersom den boligen de arbeider på, blir overtatt av en privat operatør.
Berit Baumberger
TURNUSGURU: Spesialrådgjevar i Fagforbundet Siv Karin Kjøllmoen har laga turnusen for dei nye chatbottane som kjem innan nokre veker på fagforbundet.no. Bottane har fått heile faste stillinger og går i ein seks-vekers turnus.
Fagforbundet