JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftig Ap-fall i ny VG-måling

– Vi har sett gjennom de siste årene at personstrid og negativ oppmerksomhet knyttet til enkeltpolitikere, gjør at vi har fått oss en dupp på meningsmålingene, sier partisekretær Kjersi Stenseng i Ap.

– Vi har sett gjennom de siste årene at personstrid og negativ oppmerksomhet knyttet til enkeltpolitikere, gjør at vi har fått oss en dupp på meningsmålingene, sier partisekretær Kjersi Stenseng i Ap.

Ole Palmstrøm

Arbeiderpartiet faller med hele 5,4 prosentpoeng på VGs siste partibarometer. Målingen er også historisk svak for Venstre, få dager før landsmøtet.

2019030518403920190410203756

Etter målinger langt ned på 20-tallet har Ap sakte, men sikkert økt sin oppslutning i høst og vinter og både i VGs januar- og februarmåling nådde partiet 29,7 prosent. I mars har oppslutningen altså falt med 5,4 prosentpoeng til 24,3 prosent.

Presset øker i Ap for å verne LoVeSe

Støy

– Det er vanskelig å komme utenom at den siste tids støy rundt Trond Giske er en viktig hovedårsak til Arbeiderpartiets tilbakegang på vårt partibarometer for VG i mars. Når det blir negativt søkelys på indre uenighet og personer, så reagerer velgerne, sier daglig leder Thore Gard Olaussen i Respons Analyse, som har gjennomført målingen.

Derfor varslet han om Giske-videoen

Personstrid

Aps partisekretær Kjersti Stenseng er enig i at all oppmerksomheten rundt Giske den siste tiden har fått velgerne til å reagere.

– Vi har sett gjennom de siste årene at personstrid og negativ oppmerksomhet knyttet til enkeltpolitikere, gjør at vi har fått oss en dupp på meningsmålingene. Det fremstår som tilfelle også når det gjelder denne målingen, sier hun.

Venstre faller også

Venstre er det andre partiet på målingen som går på en kraftig smell. De faller fra 3,9 til 2,8 prosent.

– Venstre har ligget noe høyere på vår måling, men 2,8 prosent er det laveste vi har målt for Venstre siden januar 2006, sier Olaussen i Respons Analyse.

Men Venstre-leder Trine Skei Grande har likevel trua.

– Jeg vet hva som skal til. Jeg har gjort det før: Jeg har løftet oss fra slike tall tidligere og kommet tilbake i gode valg. Jeg vet hvor mye det krever og hvor stor jobb det er, sier Grande.

Andre hovedtall fra målingen: Høyre går fram fra 22,9 til 24,3 prosent, Frp går fram fra 10,5 til 12,6, Sp går fram fra 12,2 til 14,6, Rødt går fram fra 3,6 til 5, MDG går tilbake 0,5 til 3,3 og KrF ligger uendret på 3,8 prosent.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy