JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap-ledelsen tapte trygdekutt for unge

TAPTE TO: Ap-ledelsen, med nestleder Hadia tajik, gikk på to nederlag under landsmøtet lørdag.

TAPTE TO: Ap-ledelsen, med nestleder Hadia tajik, gikk på to nederlag under landsmøtet lørdag.

Jan-Erik Østlie

Ap-landsmøtet skrotet partiledelsens ønske om å kutte arbeidsavklaringspenger for unge fra to til fire år.

2017042412124320170426164659

tips@fagbladet.no

Det var et klart flertall av de 300 delegatene som stemte for å skrote forslaget, og landsmøtet så ikke behovet for å engang telle stemmene.

Sverige og Thailand topper listen over Nav-svindel

Jobbgaranti

Partiledelsen i Arbeiderpartiet, med nestleder Hadia Tajik i spissen, foreslo å endre ordningen med arbeidsavklaringspenger, og redusere ordningen fra fire til to år for personer født i eller etter 1990. Som en erstatning skulle ungdom få en jobbgaranti.

– Fire år er lenge å vente for et ungt menneske. Denne ordningen skal være en avklaring, og det bør ikke ta fire år å avklare et ungt menneskes framtid, sa Tajik fra talerstolen lørdag formiddag.

NAV skal ikke lenger straffe sykemeldte som glemmer aktivitetsplikten

Trygghet for unge

Det var Arve Høiberg fra Horten som ledet an i kampen mot kuttet for de unge.

– Folk som går på AAP velger det ikke frivillig. I min hjemby bor 23 år gamle Lovise. Hun opplever at vi ikke tar hennes sykdom på alvor. Hun er nå på AAP for å få avklart sin arbeidsevne. Vi må gi henne mulighet å gå på jobb som deg og meg, ikke frata henne tryggheten, sa han fra talerstolen.

Samtidig gikk partiet inn for en aktivitetsreform for unge, som inneholder en ordning der kommunene i ytterste konsekvens har plikt for å sikre personer født etter 1990 med en jobb å gå til, som var det viktigste for ledelsen å få gjennom.

Ungdom dropper ut av NAV

Droppet kristendom

I tillegg til saken om AAP, gikk Ap-ledelsen på et stort nederlag til. I motsetning til hva ledelsen og sentralstyret ønsket, gikk landsmøtet inn for å fjerne kristendom-K-en fra K-RLE faget i skolen.

– Det var en veldig nær votering. Det var tett på en delt sal. Jeg tror alle forstår at bokstaven ikke har betydning for innholdet. Og det er ingen som ønsker å endre innholdet i faget. Vi lever godt med vedtaket, selv om vi jobbet for det motsatte, sier Støre, og la til at han ikke oppfatter vedtaket som et signal fra landsmøtet om å ta et skritt vekk fra KrF.

Fagforbundet til kamp mot lofotolje

To kompromisser

Samtidig klarte Ap å lande kompromisser i to vanskelige saker for partiet, oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og behandlingen av enslige mindreårige asylsøkere.

– I to viktige og vanskelige saker har vi klart å samle partiet om gode posisjoner. Et stort flertall samlet seg om kompromisset i Lofoten, Vesterålen og Senja. Og vi har samlet partiet enstemmig rundt vår politikk i forhold til enslige mindreårige asylsøkere, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre da han møtte pressen etter programmet ble vedtatt.

Dette er debatten som kan splitte LO

Tuller du med fiskerne nordpå, så blir vi alle fiskere

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy