JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adecco driver fortsatt ulovlig

Tålmodigheten er tynnslitt på Askøy utenfor Bergen. Fortsatt driver Adecco sykehjemmet på stedet med ulovlige turnuser.

2011090613080120131216165255

ola.tommeras@fagforbundet.no

Kleppestø sykehjem i Askøy er det eneste sykehjemmet som fortsatt drives av bemanningsbyrået Adecco etter skandalene i fjor. I hele år har det blitt reist kritikk for turnusene på stedet. Arbeidstilsynet har påpekt ulovlige turnuser. Fagforbundet likeså. 1. juni innførte kommunen dagbøter på 3.000 kroner.

– Etter alt å dømme så fortsetter de som før, med turnuser fulle av hull. De mangler både sykepleiere og fagpersonell, sier leder av Fagforbundet Askøy, Britt Johansen.

Truer med anmeldelse

Tirsdag kveld er det formannskapsmøte i kommunen, der det vil bli orientert om utviklingen på det Adecco-drevne sykehjemmet. SVs ordførerkandidat, Silje Guleng, har allerede truet med å anmelde sin egen kommune for å tillate brudd på arbeidsmiljøloven, men avventer orienteringen i kveld.

– Hittil har det ikke vært noe informasjon. Det virker som om kommuneledelsen prøver å kneble saken på grunn av valgkampen, sier hun. Hun er opptatt av at kommunen har ansvaret for hvordan tjenesten drives, og at hun derfor vil anmelde kommunen for at de lar Adecco fortsette.

– Kommunen har et overordnet ansvar for tjenester som finansieres av våre skattepenger, påpeker Guleng.

Kvart mill. i dagbøter

Dagbøter på 3000 kroner begynte å løpe 1. juni. Det betyr at Adecco har betalt godt over en kvart million kroner til Askøy kommune hittil.

– Kommunen kan ikke bare ta imot dagbøter. Adecco viser veldig liten interesse for å rydde opp. De må snart innse at dette er en useriøs arbeidsgiver, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy