Høyre-ordfører garanterer for lønn, pensjon og kvalitet ved anbud

Oslo-ordfører Fabian Stang lover 3300 sporveisansatte minst like god lønn og pensjon, dersom de settes ut på anbud. - Bare tull, mener Fagforbundets Mari Sanden.

2011091215305420131216165724

ola.tommeras@fagforbundet.no

Det spenstige løftet fra Høyres ordførerkandidat Fabian Stang kommer på selve valgdagen gjennom ABC Nyheter. Det skjer noen dager etter at byråd for miljø- og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp), erklærte at han vil sette jobbene til 3300 ansatte i sporveiene ut på anbud. Samtidig uttalte Kallmyr at de offentlige ansatte uansett har altfor gode pensjonsvilkår.

Lover begge deler

– Dersom vi skal sette ut trikk og t-bane så må det bli bedre kvalitet på tilbudet og minst like gode arbeidsforhold for de ansatte, uttaler Fabian Stang til ABC Nyheter. Han slår videre fast at lønns- og pensjonsvilkår må opprettholdes.

– Skal vi konkurranseutsette, må vi tenke grundig gjennom det og ikke på noen måte gjøre det av ideologiske grunner, framholdt han.

– Skaper uro

– Dette blir komplett uforståelig, kommenterer leder av Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen.

– Utspillet virker omtrent like lite underbygget som byråd Kallmyrs utspill. De oppnår kun å skape uro blant de ansatte med disse utspillene, sier han.

Verken Guldbrandsen eller leder av Fagforbundet i Oslo, Mari Sanden, har noen tro på at det vil bli stilt krav om lønn og pensjon i eventuelle anbudsvilkår.

– Bare tull

– Når man setter ut en tjeneste til private så kan man ikke stille krav til hvordan partene i arbeidslivet skal forholde seg i framtidige tariff-forhandlinger. Det er pene ord, men bare tull, sier Mari Sanden.

– Hvis Fabian Stang virkelig mener dette, så får han slutte å konkurranseutsette. Det er bare uker siden han selv klubbet igjennom utsetting av parkene i byen, uten at de ansatte engang fikk være med å konkurrere om sine egne jobber. Vi ser anbud på anbud der ansatte mister lønns- og pensjonsrettigheter i byen. Vi ser ansatte som blir i arbeidsledige i neste anbudsrunde, påpeker hun.

Ingen kommentarer

Fabian Stang svarer Fagbladet at han ikke har tid til å utdype eller å kommentere sitt utspill i dag. Fagbladet har forsøkt å få kommentar fra byråd Jøran Kallmyr, som foreløpig ikke har svart på utspillet til Fabian Stang.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy