JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonistene: – Vi er en ressurs som må brukes

Bjørg Hageløkken fra Gausdal i Oppland ble torsdag valg til ny leder for Fagforbundets pensjonister. En av hennes hovedoppgaver blir å bidra til at forbundet bruker pensjonistene sine mer aktivt.

2011093013101620131216170955

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi er rundt 90.000 medlemmer, det vil si nesten en tredel av alle Fagforbundets medlemmer. Mange av oss har lang fartstid som tillitsvalgte og mye erfaring på ulike områder, sier Hagebakken.

Oppfordringen fra både hun og avtroppende leder Bjørg Solheim er at Fagforbundet – både lokalt og sentralt – jobber med vedtektene slik at det blir større plass til pensjonistene.

–Våre aktive medlemmer kjemper ikke bare for seg selv eller for pensjonistene spesielt, de kjemper for at barna og barnebarna skal ha et fellesskapssamfunn rundt seg, og at samfunnet skal utvikles i tråd med de verdiene de jobbet for som tillitsvalgte og politisk aktive, sier de, og fortsetter:

– Vi har mye å bidra med. Bruk oss!

Dagsenter

Handlingsplanen som ble vedtatt på konferansen er todelt, og den ene deler handler om oppgavene rettet mot samfunnsutviklingen:

– Vi er opptatt av sykehjemssituasjonen, og alle dem som ønsker denne formen for trygghet, men som ikke får plass, sier Hageløkken og Solheim. I tillegg hadde vi en god og aktiv debatt om dagsentere. Dette er et tilbud som vi ønsker utbygget i alle landets kommuner. Mange eldre har behov for et dagtilbud der de kan være sosiale med andre, få tilbud om ulike aktiviteter og mulighet for å kjøpe rimelig mat. Dette er også en god måte å forebygge på, sier Hageløkken og Solheim.

Når det gjelder den organisasjonsmessige delen av handlingsplanen, ønsker konferansen at pensjonistutvalget jobber mot landsmøtet i 2013 for å endre vedtektene slik at det blir plass til flere pensjonister i posisjoner både lokalt og sentralt.

– Med så mange medlemmer i ryggen, synes vi det er litt snaut med bare en representant i landsstyret og forbundsstyret. Vi sr mer for oss en representasjon på samme nivå som seksjonene, sier Hageløkken og Solheim.

Rundt 20.000 av pensjonistmedlemmene i forbundet er uføre. Deres situasjon ble også debattert på konferansen, uten at den gjorde formelle vedtak om spesielle tiltak.

Ny leder

Konferansen gjenvalgte de fleste i pensjonistutvalget, så kontinuiteten er god. Men lederen er ny. Bjørg Hageløkken kommer fra Gausdal i Oppland, og har sittet fire år som medlem av utvalget før hun nå rykker opp som leder.

I sin yrkesaktive karriere som hjelpepleier har hun hatt tillitsverv i Helse og sosialforbundet siden 1984. Hun satt elleve år som fylkesleder og som medlem av forbundsstyret i SHS, og i fellesorganet som utredet etableringen av Fagforbundet i 2003.

Pensjonistene har med andre ord fått en ny leder med solid organisasjonsmessig erfaring i bagasjen.

Følgende personer sitter i det nye pensjonistutvalget: Bjørg Hageløkken, Wenche Hansgaard, Tom Kåre Hansen, Martha Rondestvedt, Rolv Skirbekk, Freddy Lindquist, Karin Husøy, Magnor Arntsen og Kari Solberg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy