– Verktøyet fins

Verktøyet for å bekjempe uønsket deltid fins allerede i lovverk og avtaler, mener leder av forhandlingsenheten i Fagforbundet, Ann-Mari Wold.

2007081012511220131216014813

– Det gjelder rett å slett å omsette dette i praksis. Arbeidsgiver har plikt til å informere og drøfte bruk av deltid med tillitsvalgte, sier Wold.

– Dermed fins muligheten til å diskutere mulige løsninger. I den forbindelse kan det være viktig å være oppmerksom på at alle parter må vise evne til fleksibilitet. Og alle kan ikke få utvidet brøken sin samtidig, understreker hun.

– Hva kan hvert enkelt medlem gjøre om hun ønsker større stillingsbrøk?

– Først og fremst må man melde fra til tillitsvalgte og til arbeidsgiver – gjerne skriftlig. De tillitsvalgte på sin side, må være klar over hvilke rettigheter deltidsansatte har gjennom hovedtariffavtalen og ikke minst arbeidsmiljøloven. Verktøyet finnes, men det må brukes i større grad enn i dag – og det er en jobb som må gjøres i hver enkelt kommune.

Lover og avtaler for deltidsarbeid

– Arbeidsmiljøloven § 14-1 og 14-3

– Hovedavtalen del B § 3, 3-1 og 3-2

– Hovedtariffavtalen § 2, 2.2 og 2.3

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy