JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minst fornøyd i Frp-kommuner

Kommuner styrt av Fremskrittspartiet har de minst fornøyde ansatte i eldreomsorgen. Vestnes-ordfører Knut Flølo kjenner seg ikke igjen i tallene.

2007081709430320131216015119

«Best på pleie og omsorg», skriver Fremskrittspartiet på sine nettsider. Partiet viser til at antallet årsverk i pleie og omsorg Frp-styrte kommuner er 5,6 prosent høyere enn i kommuner styrt av regjeringspartiene, og 6,5 prosent høyere enn landsgjennomsnittet.

Men skal vi tro de ansatte, er ikke mer penger synonymt med bedre kvalitet. Kommuner styrt av Fremskrittspartiet har nemlig de klart minst fornøyde ansatte i eldreomsorgen, viser en undersøkelse gjennomført av Synovate MMI for Fagbladet og Sykepleien.

Mange misfornøyde i Frp-land

Når de blir spurt om kvaliteten på sykehjem og eldreinstitusjoner i kommunen, svarer 28 prosent av de ansatte i Frp-kommuner at tilbudet er «meget dårlig». 42 prosent synes tilbudet er «godt», mens bare fire prosent kaller tilbudet «meget godt».

I landet som helhet er de ansatte mer fornøyde. Bare fire prosent på landsbasis kaller sykehjemstilbudet i sin kommune «meget dårlig». 36 prosent synes tilbudet er «godt», mens ti prosent på landbasis mener kvaliteten i sykehjem og eldreinstitusjoner er «meget godt».

- Ikke spesielt galt

- Det er vel ikkje overraskande at ordførarane i sine respektive kommunar meiner at eldreomsorga er god. Sjølv meiner eg at omsorga i Vestnes er svært god, sier Vestnes-ordfører Knut Flølo til NRK Møre og Romsdal .

Seks av partiets tretten ordførere kommer fra Møre og Romsdal. Frp-ordføreren mener tilbudet i hans kommune er svært godt, men innrømmer at bemanning er en utfordring.

- Det er vel ikkje overraskande at ordførarane i sine respektive kommunar meiner at eldreomsorga er god. Sjølv meiner eg at omsorga i Vestnes er svært god, sier han.

Store sprik

Tallene avdekker forøvrig stor avstand mellom de ansatte og ordførerne i synet på kvaliteten i eldreomsorgen. Mens 92 prosent av norske ordførere er fornøyde med hvordan eldreomsorgen er i deres kommuner, har bare 47 prosent av de ansatte mener den samme oppfatningen.

Driftsleder Greta Bjerke ved Vestnes sjukeheim, Greta Bjerke, sier til NRK at det store spriket viser at politikerne ikke har nok kunnskap.

- Mange gongar trur eg nok at ordførarar og politikarar generelt veit litt lite om kva som er den konkrete kvardagen i eldreomsorga, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy