JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Konkurranseutsetting gir ulik lønn

Firmaet som har vunnet konkurransen om nye kontrakter i flest ambulanseområder i Midt-Norge, utbetaler over 40.000 kroner mindre i årslønn enn andre selskap.

2007082713110120131216015830

Det er Namsos Trafikkselskap ASA (NTS) som har vunnet anbudskonkurransen i flest ambulanseområder innen helseregion Midt-Norge. I hele åtte av 21 ambulanseområder er det dette selskapet som har fått kontrakter, skriver Klassekampen.

Dette har ført til opprør blant de ansatte i selskapene som driver ambulansetjenestene i områdene per i dag. For mange av dem vil en overgang til NTS' lønnsvilkår føre til en vesentlig lønnsnedgang.

Topplønn: 321.000 kroner

- Så langt vi kjenner til, vil NTS tilby en topplønn inkludert tillegg på 321.000 kroner, noe som vil gi oss et kraftig lønnsnedslag. I naboområdet vil et annet firma betale 362.000 kroner, sier Geir Strøm, tillitsvalgt for de ansatte i Hitra Ambulanse AS, til Klassekampen.

Stabsdirektør Per Holger Broch i Helse Midt-Norge sier til avisa at lønns- og arbeidsvilkår er en sak mellom partene.

- Vi har vurdert tilbudene ut fra to kriterier - pris og kvalitet. At NTS har en tariff som ligger noe lavere enn det en del av de andre har hatt, er noe vi ikke har så mye med. Det er opp til NTS å sikre at de er i stand til å oppfylle kontrakten. Greier de ikke det, faller kontrakten bort, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy