Kaos i skoletransporten

I to år har foreldrene til funksjonshemmede barn i Oslo kjempet for å få en fungerende skoleskyssordning. Kontraktøren, Djupvik bil og transport, sier anbudet er satt for lavt og ber om å bli løst fra kontrakten - men kommunen nekter.

2007082813484420131216015926

Aftenposten omtalte saken allerede ved skolestart i 2005. Da hadde foreldrene ved flere skoler sendt brev til Utdanningsetaten i Oslo for å klage på flere alvorlige mangler ved tjenesten som ble levert. Stadig hendte det at skoletransporten kom flere timer for sent, at sjåførene ikke var kjent i områdene de skulle kjøre, og at de ikke hadde elementære kunnskaper om sikring av barn i bil. Utdanningsetaten henvendte seg så til Djupvik AS, som igjen lovte å rydde opp.

Men lite ble endret. I vår sendte foreldrene på nytt et brev til Utdanningsetaten, hvor de påpekte mange av de samme manglene ved skoletransportordningen som de hadde meldt fra om tidligere. På nytt lovet Utdanningsetaten å rydde opp.

Hentet tre timer for sent

Det nye skoleåret har knapt begynt, men allerede nå har flere av foreldrene igjen måttet melde fra om elever som har blitt hentet tre timer for sent, ikke blitt hentet i det hele tatt, eller sjåfører som ikke besitter den kompetansen som er nødvendig for å levere en tilfredsstillende tjeneste. Som følge av vanskene har foreldre kommet for sent eller måttet ta seg fri fra jobb, og elevene har mistet lovfestet undervisning. Skolene har fått problemer med å følge timeplanen.

Foreldrerepresentant for M-klassene ved Majorstuen skole, Jan Erik Johnson, sier til Fagbladet at han oppfatter at kommunen ikke har lagt nok vekt på kvalitet i tjenesten når de har pekt ut vinneren av anbudsrunden. Tidligere var det Oslo Taxi som leverte tjenesten, og i den perioden var det sjelden eller aldri problemer, ifølge Johnson.

- Etter at vi sendte et nytt brev i juni i år, lovet Djupvik transport å rydde opp, men ved årets skolestart har det likevel vært totalt kaos, uttaler han.

- Tar ikke problemene inn over seg

Johnson sier videre at Majorstuen skole loggfører alt som skjer og videreformidler denne informasjonen til Utdanningsetaten, som igjen forholder seg til Djupvik transport.

- Jeg har inntrykk av at utdanningsetaten ikke tar inn over seg hvor graverende dette er, sier Johnson, og nevner problemer som at elever som er avhengige av rullestol har blitt hentet i biler uten rampe og uten mulighet for forsvarlig sikring under kjøring.

- Utskiftingen av sjåfører er hyppig, og de som kommer kjenner i svært liten grad til barna og deres spesielle behov, sier han.

Tilbyr parallell transport

Økonomidirektør i Utdanningsetaten, Terje Husa, sier til Fagbladet at de er kjent med problemene og at de jobber med saken.

- Nå tilbyr vi en parallell transport for de elevene som har opplevd problemer, uttaler han.

-Hva innebærer det?

- Vi har engasjert Oslo Taxi til å hente de elevene det gjelder, slik at de to transportselskapene kjører parallelt.

- Er dette veldig kostbart for kommunen?

- Vi har vært nødt til å iverksette dette som en kriseløsning. Hvem som skal ta regningen må vi komme tilbake til.

Hva Utdanningsetaten vil foreta seg i forhold til Djupvik bil og transport, vil Husa ikke uttale seg om til Fagbladet.

Ber om å bli løst fra kontrakten

Andreas Djupvik er eier og daglig leder av Djupvik bil og transport. Han sier til Fagbladet at problemets kjerne ligger i anbudet han la inn da skoletransporten ble konkurranseutsatt.

- Anbudet er for lavt, og det er ikke mulig for oss å drive tjenesten til den prisen vi tilbød Oslo kommune i utgangspunktet.

- Men det er vel deres oppgave å sette en riktig pris?

- Jo, men i dette tilfelle var det altfor mange usikkerhetsmomenter knyttet til anbudet. Det var ikke mulig å forutse alle ekstrautgiftene vi har fått. Og oppdragsgiveren har også et ansvar for at det skal fungere.

Djupvik bil og transport har tapt to millioner kroner per år på kontrakten de inngikk med Oslo kommune.

- Jeg har bedt Oslo kommune om å løse meg fra kontrakten, og har tilbudt å fortsette driften til de får lagt den ut på et nytt anbud. Dette har kommunen avslått, uten begrunnelse, sier Djupvik til Fagbladet.

MEST LEST:
Forhandlngsleder Mette Nord er fornøyd med at Fagforbundets medlemmer opprettholder kjøpekraften gjennom oppgjøret for de kommuneansatte. I tillegg er heletillegget økt.

Forhandlngsleder Mette Nord er fornøyd med at Fagforbundets medlemmer opprettholder kjøpekraften gjennom oppgjøret for de kommuneansatte. I tillegg er heletillegget økt.

Per Flakstad

Kommuneoppgjøret er i havn: Ansatte får mellom 1400 og 1900 kroner

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Kravene fra forhandlingsleder Per Egil Johansen (tv) og leder i Faforbundet Oslo, Roger Dehlin, er blitt konkrete. Fristen for en forhandlingsløsning er ved midnatt 15. september.

Kravene fra forhandlingsleder Per Egil Johansen (tv) og leder i Faforbundet Oslo, Roger Dehlin, er blitt konkrete. Fristen for en forhandlingsløsning er ved midnatt 15. september.

Fagforbundet Oslo

Her er kravene i Oslos kommuneoppgjør

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy