JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gambler med sparepengene

Narvik har tapt halvparten av en investering på 52 millioner kroner i løpet av noen uker.

2007111610171520131216030210

En rekke kommuner har plassert store penger i spareprodukter med høy risiko i det kriserammede amerikanske kredittmarkedet.

Narvik har i løpet av få uker tapt halvparten av en investering på 52 millioner kroner. Tidligere i høst måtte kommunen plutselig bla opp 16,8 millioner kroner for å hindre at hele hovedstolen på 52 millioner gikk tapt, skriver FInansavisen, som gjennom flere artikler har sett kritisk på norske kommuners investeringer.

Terra Securities, som har vært megler og rådgiver for produkter i blant annet Citibank, møtte i går i bystyresalen i Narvik for å redegjøre for hva som har hendt. Harald Norberg, Knut Anders Opstad og administrerende direktør Svein Erik Nordang ble «møtt med kanonader av spørsmål fra alle partier», skriver Finansavisen. Flere av representantene gjorde det klart at de ikke forsto mye av orienteringen finansfolket ga dem.

Tidligere kontrollutvalgsmedlem Dagny Pettersen ber om en skjerping av reglene, og mener eksterne og uavhengige vurderinger alltid må hentes inn når en kommune skal plassere så mye penger.

Andre kommuner som har investert i spareproduktet er Rana, Hemnes, Hattfjelldal, Vik og Bremanger. Hemnes har vedtatt å gå ut av investeringene, og flere andre vurderer å gjøre det samme.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy