Sentrum røntgen mister kunder

Universitetssykehuset i Stavanger vil ikke sende pasienter til Sentrum røntgen så lenge Fagforbundets medlemmer ved røntgeninstituttet streiker.

2008022212324420131216040729

Fagforbundets streik ved Sentrum røntgeninstitutt trappes opp. I dag går fem ansatte ved avdelingen i Trondheim ut i streik. I Stavanger får de streikende god støtte fra sjukehuset. Fagdirektør i Helse Stavanger, Stein Tore Nilsen, sier til Stavanger Aftenblad at Universitetssykehuset ikke kommer til å henvise nye pasienter til instituttet. Fagforbundet har nemlig oppfordret de som kjøper tjenester av, eller henviser pasienter til Sentrum Røntgeninstitutt, om å boikotte dette så lenge streiken varer. – Vi forholder oss til at det er en streik, og vil heller ikke oppfordre våre folk til å ta jobb der nede, sier Nilsen. Pasienter som allerede har blitt henvist til Sentrum Røntgeninstitutt, beholder derimot sine avtaler.

Utvider til Trondheim

Fredag i forrige uke ble 20 medlemmer i Fagforbundet tatt ut i streik ved Sentrum røntgeninstitutt i Bergen og Stavanger. I dag går fem medlemmer i forbundet ut i streik i Trondheim. Klubbleder Hans Hottran i Trondheim sier medlemmene er forberedt på en lang streik. – Vi har tenkt å holde ut så lenge vi må, sier klubbleder Hottran til Adresseavisa. 25 av de 220 ansatte ved Sentrum røntgeninstitutt er medlemmer i Fagforbundet og nå tatt ut i streik.

----------

EMNEORD: Sentrum røntgen-streik08

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy