JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En film om kjærlighet: Hendene opp og buksene ned

Michelle og Jack er kjærester. De har vært med å lage en film med mange fine sanger og mye kjærlighet.

2007092214322520131216040751

De sitter tett sammen i sofaen på Hulegården utenfor København. Han har ikke øyne for annet enn henne. Og for hvert kompliment til kjæresten får han et varmt smil tilbake. - Jeg synes du er så søt, sier Jack. Og ansiktet til Michelle lyser opp i hvite tenner og blå øyne. Reaksjonen ga mersmak. – Du synger så pent, fortsetter han. De gode ordene hans synker inn i henne, og hun gir ham et nytt smil. Michelle og Jack har hver sin gullring. Jeg spør hvor lenge de har vært forlovet. – Vi forlovet oss da vi var i London, opplyser Jack.

Han har vært med i en mannegruppe sammen med andre unge menn med utviklingshemning i snart ett år. – Der er jeg er sammen med Simon og noen andre flinke menn. Alle snakker om kjærlighet. Vi vet jo hva man foretar seg, for vi ser ofte på DVD om følelser og kjærlighet og sex. Michelle er med i en kvinnegruppe. Av og til reiser manne- og kvinnegruppa sammen på tur. – Da spiller vi kjærlighetsspillet, snakker om kjærlighet og hygger oss, forteller Jack. – Og vi snakker om at vi kan ta på hverandre og massere hverandre, supplerer Michelle. – Og så kan man vaske ryggen hans, legger hun til. Jack forteller at når han og Michelle er aleine, ser de på kjærlighetsfilmer og sitter sammen og synger til kjærlighetsmusikk. – Grease og Dirty Dancing, presiserer hun. – Vi elsker faktisk kjærlighetsvideoer, sier han.

Sammen med noen venner har Michelle og Jack vært med å lage en film om kjærlighet. – På filmen er det noen som kysser og danser i skogen mens fuglene synger, forteller Jack. Sangene på filmen heter Hulegården fodballag, Jeg elsker kun dig og Henderne op og bukserne ned. Den hadde premiere på Kruttønden, et stort kulturhus på Østerbro i København. – Når man ser filmen, får man lyst å kjøpe den, mener Jack. Han mener også at alle kan lære litt av den filmen. – Hva tror du folk kan lære av å se filmen? – Man kan lære noen fine sanger. Også nordmenn kan lære noe av den.

Hulegården

Pensjonatet Hulegården ligger i Brøndby kommune utenfor København. Det består av åtte boliger med plass til 66 voksne personer med utviklingshemning. Seksualveilederne Janne Lilliendal og Simon Simonsen har vært tilknyttet Hulegården i om lag ti år. Noen av beboerne har vært med på kjærestekurs, og mange har deltatt i en kvinne- eller en mannegruppe.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy