JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortinget uinteressert i ungdommen

– Når vi snakker om kulturpolitikk for barn og unge er det ikke interesse blant stortingspolitikerne, mener Fagforbundets Trygve Natvig.

2011102515213220131216172532

Tirsdag møtte Trygve Natvig Stortingets familie- og kulturkomité, som leder av Fagforbundets seksjon kirke, kultur og oppvekst. Under høringen la Natvig frem forbundets syn på blant annet Regjeringens kultursatning på barn og unge i statsbudsjettet for 2012.

Men innlegget så ut til å vekke liten interesse hos komiteen, som etter at Natvig var ferdig kunne stille spørsmål til innlegget. Men ikke ett spørsmål ble stilt tilbake til Natvig, som etterpå innrømmet at han var skuffet.

– Her snakker vi om kultur og ungdom, og da føles det merkelig at vi ikke får noen tilbakemelding, sa Natvig.

Mister statsstøtten

En av sakene Fagforbundet retter oppmerksomheten mot, er den mulig avviklingen av Landsforeningen for sosialt, oppsøkende ungdomsarbeid (LOSU).

– I sommer ble det klart at LOSU står i fare for å miste statsstilskudd til driften, til tross for at de gjennom sitt arbeid bør være et viktig supplement til barnevernets arbeid med de mest utsatte ungdommene, forklarte Natvig under høringen.

Behandles før jul

Han ønsker mer oppmerksomhet rundt saken, både fra politikerne og andre.

– Her burde det vært flere som skulle vært på banen. Den lave interessen bare bekrefter hvor tungt det er å få fokus på ikke lovpålagt arbeid med barn og unge, sa Natvig.

Stortingets familie- og kulturkomité leverer sin innstilling innen 8. desember. Den skal etter planen behandles i Stortinget 15. desember.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy