Ikke privatisert eiendomsoppmåling

Regjeringen mener eiendomsoppmåling egner seg best som en kommunal tjeneste. Dette skal sikre likeverdige tilbud over hele landet.

2006091112403820131216050737

– Ansvaret for oppmåling av eiendomsgrenser må fortsatt være et klart offentlig ansvar. Vi vil derfor ikke iverksette den privatiseringen som den forrige regjeringen fikk vedtatt, sier politisk rådgiver i Miljøverndepartementet, Morgen Wasstøl.

Den rødgrønne regjeringen vil derfor foreslå å endre lov om eiendomsregistrering.

– Videreføring av eiendomsoppmåling som en pliktig kommunal oppgave vil sikre et ensartet tilbud over hele landet og på den måten trygge rettssikkerheten i forhold til eiendomsregistrering, sier Wasstøl.

Da loven ble behandling i Stortinget i 2005, fremmet partiene i den nåværende rødgrønne regjeringen et forslag som gikk inn for å videreføre eiendomsoppmålingen som en kommunal oppgave. Dette forslaget fikk ikke flertall, og det er bakgrunnen for at regjeringen ønsker å ta saken opp til ny behandling.

Ifølge forslaget fra regjeringen kan kommuner fortsatt inngå avtaler med å kjøpe tjenester innenfor eiendomsoppmåling der kommunene selv ikke har nødvendig kapasitet eller kompetanse.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy