Bussjåfører og renovatører streiker i dag

Bussjåførene i Trondheim går til politisk streik på torsdag i protest mot forslaget om å konkurranseutsette busstilbudet.

2008061110023620131216054027

Forslaget om å gå til streik ble enstemig vedtatt på medlemsmøtet i Buss- og Sporveisbetjeningens Forening i går kveld.

– Vi tar ut samtlige medlemmer unntatt sjåførene på fleksibuss som kjører funksjonshemmede, sier leder i foreningen, Ole Roger Berg.

Streiken gjennomføres fra klokka to til klokka seks torsdag ettermiddag. Bussjåførene kommer også til å delta på demonstrasjonen som LO i Trondheim gjennomfører klokka 14.45 ved rådhuset. De ønsker å støtte sine fagforeningskolleger i Trondheim Renholdsverk som slåss for rekommunalisering av renovasjonen i byen.

Programmet for demonstrasjonen kan du lese her:

Det kan også bli aktuelt med videre aksjoner . Dette skal sjåførene diskutere på et medlemsmøte torsdag ettermiddag.

Ole Roger Berg har tidligere antydet at en streik kan komme til å vare fram til fylkestinget skal behandle bussanbudene på sitt møte 17. og 18. juni.

Hvis streiken fortsetter, kan det også være muligheter for at den sprer seg til flere steder i landet. Rune Aasen som er leder i Oslo Sporveiers Arbeiderforening sier til Fagbladet at det neppe blir vanskelig å mobilisere medlemmer til eventuelle sympatiaksjoner .

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy