Katolsk prest tapte i lagmannsretten

Den polske presten Robert Kanoza tapte ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

2008091112265820131216064203

Kanoza gikk, med støtte fra Fagforbundet, til sak mot det katolske bispedømme fordi han ikke godtok å bli kalt tilbake til Polen. Biskopen ønsket å fjerne Kanoza fra St. Torfinns menighet i Hamar etter samarbeidsproblemer med menighetsrådet og misnøye blant folk i menigheten.

Kanoza fikk imdlertid fullt medhold da saken var oppe i tingretten i sommer. Der ble det slått fast at tilbakekallingen var ensbetydende med oppsigelse, og at den ikke var saklig begrunnet. Dommen innbar dermed at kanoza kunne få tilbake sin prestestilling i menigheten.

Det katolske bispedømmet anket saken til lagmannsretten, og der sa flertallet på to mot én at Kanoza i kraft av lydighetsløfte kan kalles tilbake til Polen, med den konsekvens at arbeidsforholdet i Norge uten videre opphører. Dette kan skje uten at det er nødvendig å gå via oppsigelse eller avskjed, skriver Hamar Arbeiderblad.

Kanozas advokat, Anne-Gry Rønning-Aaby i Fagforbundet, sier at lagmannsrettens kjennelse sannsynligvis blir anket til Høyesterett.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy