Bussene står

Nå står bussene i Trondheim stille, mens sjåførene protesterer mot innstillingen til fylkestinget om å legge mange av bussrutene ut på anbud.

2008100210302520131216065923

Etter den opprinnelig planen skulle sjåførene streiker fra i dag tidlig, men valgte i stedet å stanse arbeidet klokka 9.30.

– Som de ansvarlige fagforeninger vi er, endrer vi tid og begrenser streiken slik at publikum rammes minst mulig, sier Ole Roger Berg i Fagforbundet Buss og Sporveisbetjeningens forening.

Klæburuta skulle etter planen streike sammen med Team Trafikk, men etter at streiketidspunktet ble endret, har de avlyst sin aksjon.

I dag behandler fylkestinget i Sør-Trøndelag et forslag om å kjøpe 80 prosent av Team Trafikk fra Nettbuss, og samtidig sette om lag halvparten av bussruten i Trondheim ut på anbud.

Bussjåførene mener en konkurranseutsetting av rutene kan bidra til å rasere kollektivtilbudet i byen. De ønsker at fylkeskommunen skal både eie og drive kollektivselskapet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy