JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke kutt pensjonen vår!

Vi skal leve i mange år. Ikke kutt pensjonen vår! ropte ungdom for offentlig pensjon utenfor riksmeklingsmannens kontor i ettermiddag.

2009060317303620131216102458

Mens partene i tariffoppgjøret fremdeles sitter i møte med arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen, mobiliserer ungdom seg i forsvar for en bruttopensjon som garanterer 66 prosent av sluttlønn etter 30 år i arbeidslivet.

– Vi er veldig bekymret over regjeringens forslag som blant annet vil fase ut denne garantiordningen. Vi hører at den nye påslagsmodellen ikke akkurat er fordelaktig for oss. De lager pensjonsapartheid, sier Jo Skårderud, talsmann for «Ungdom for offentlig pensjon» til Fagbladet.

– Unge og nyansatte må inn under påslagsmodellen som de mener er for dårlig for dem som jobber i dag. Det blir katastrofe for oss. Jeg håper forhandlerne står fast på garantert bruttopensjon. Alle skal med – også ungdommen. Vi har laget t-skjorter til dem med slagordet Forsvar offentlig tjenestepensjon., sier Jo Skårderud (24).

Skårderud var tidligere Fagforbundsmedlem og tillitsvalgt i en barnehage på Tøyen i Oslo. Nå er han medlem i Skolenes Landsforbund og utdanner seg til lærer.

– Pensjonsoppgjøret blir spennende i forhold til opptjeningstid for meg, sier Skårderud som hittil har fire år bak seg i arbeidslivet.

Tar stilling

I ettermiddag legger regjeringen fram sitt endelig forslag til pensjonsordning. Partene tar stilling til om de vil gå for forslaget eller avvise det. Dersom det blir enighet om et forslag til pensjonsordning, møtes partene hos riksmeklingsmannen senere i dag for å fortsette meklingen, blant annet om lønnstillegg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy