JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret for sykehusansatte i gang

Et generelt tillegg til alle på minst 9000 kroner og en minstelønn på 300.000 kroner til ansatte med 20 års ansiennitet fra 1. mai. Det er LOs hovedkrav når forhandlingene i Spekter Helse starter i ettermiddag.

2009060513465220131216102758

- Det er viktig at vi får en lønnsutvikling i Spekter som står i forhold til sammenlignbare tariffområder. De er i konkurranse med hverandre om den samme typen kompetanse og arbeidskraft, sier forhandlingsleder for LO-forbundene i helseforetakene, Mette Nord, til fagbladet.no

Hun tar over forhandlingslederjobben etter Gerd Kristiansen som ble valgt til LOs nestleder på LO-kongressen i mai.

Oppgjøret omfatter om lag 26.000 medlemmer i LO-forbund i sykehussektoren..

Mette Nord peker på at ansatte i KS fikk minst 9000 kroner fra 1. mai i år. Det er et tillegg som ble avtalt allerede i fjor.

- Det vil derfor være naturlig å legge inn det samme kravet i Spekter, sier Nord.

- Kravet er et generelt tillegg til alle på 3,1 prosent, minimum 9000 kroner med virkning fra 1. mai i år. Alle minstelønnssatser heves tilsvarende fra samme dato, sier hun.

Verdsetter lang fartstid

Kravet om 300.000 kroner i minstelønn/topplønn for ansatte med 20 års lønnsansiennitet gjelder stillingsgruppe 1.

- Dette er folk i stillinger uten krav til formell utdanning, men som har opparbeidet seg solid realkompetanse gjennom et langt arbeidsliv, understreker Mette Nord.

Når det gjelder lønn til hovedtillitsvalgte i helseforetakene, krever LO at lønna heves til 335.000 kroner i årslønn fra 1. mai.

Et krav er også å videreføre bestemmelsen om at lønn til ledere skal ligge høyere enn dem de er satt til å lede.

Viktig kompetansekartlegging

I 2008 ble partene enige om å det burde foretas en kompetansekartlegging innen 1. april i år. Dette har bare skjedd i liten grad.

- Vi kommer ikke videre i arbeidet med å verdsette kompetansen uten at dette virkelig gjennomføres. Vi krever derfor at den nå skal være gjennomført senest 1. februar 2010, understreker Mette Nord.

Pensjon er avklart

Pensjon er ikke forhandlingstema i Spekter. Tjenestepensjon med tilknyttet AFP-ordning for de sykehusansatte fases inn i forhold til resultatet som er oppnådd i stat og kommune.

- Alle som er omfattet av en offentlig tjenestepensjon, blir også omfattet av pensjonsavtalen som ble inngått mellom partene natt til i går, opplyser Mette Nord.

Mette Nord har et håp om at forhandlingene i Spekter Helse vil bli sluttført i løpet av kvelden.

- Jeg er optimist, sier den ferske forhandlingslederen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy