JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilfreds med budsjettforslaget, men roper varsko for de fattige

– Kommunene får mer penger enn de rødgrønne lovte før valget. Men vi skulle gjerne også sett en sterkere økning av sosialhjelpen for å bekjempe fattigdommen, sier Jan Davidsen, leder av Fagforbundet.

2009101314060220131216113241

vegard.velle@fagforbundet.no

– Arbeid til alle er fortsatt jobb nr 1. Den internasjonale finanskrisen er ikke over. Derfor er det riktig og nødvendig at regjeringen fortsatt har kampen mot ledigheten som sin viktigste oppgave, sier Jan Davidsen.

Han mener at regjeringen gjør rett i ikke å høre på dem som vil stramme budsjettskruene i en periode der ledigheten øker internasjonalt. Fire tusen flere tiltaksplasser er riktig satsing for å få folk i arbeid.

Applauderer budsjettforslag

Blant bevilgningene Fagforbundet applauderer er:

- 2500 flere sykehjemsplasser i 2010

- En gratis SFO-time i uka

- 15 milliarder i billige lån så kommunene kan pusse opp skolene

- Økt bostøtte

- Opplegget for ny ligningstakst på boliger

- Økt satsing på frafall i videregående skole

For få sykehjemsplasser

– Det er ingen tvil om at det har vært for få sykehjemsplasser. Landets eldre fortjener den respekten det er å gi dem en verdig omsorg av god kvalitet. Flere sykehjemsplasser og flere ansatte er nødvendig for at det skal bli en realitet, fremhever Jan Davidsen.

Fagforbundet er også tilfreds med at regjeringen vil heve kvaliteten på SFO og begynne reformen med gratis leksehjelp i småskolen.

– Dette er viktige tiltak for å gi alle like muligheter, og for å bekjempe klasseskiller i skolen, påpeker Davidsen.

Støtter ny formueskatt

Fagforbundet stiller seg bak opplegget for ny ligningstakst på boliger. Siden endringen i boligskatten vil føre til at de rike må betale mer for sine boliger, varsler høyresiden krig mot denne endringen.

– Skattereformen gjør at vanlige folk får mindre i formueskatt, mens de med mest formue betaler mer. Det er god fordelingspolitikk, sier Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy