JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minst 3100 til kommuneansatte

Partene i kommuneoppgjøret ble i kveld enige om et forhandlingsresultat som gir et tillegg på 0,75 prosent, minimum 3100 kroner til alle ansatte.

2013043022543820131216223713

per.flakstad@fagforbundet.no

Forhandlingsleder Jan Davidsen i LO Kommune er godt fornøyd med resultatet.

– Først og fremst er jeg glad for at vi klarte å bli enige gjennom forhandlinger. Men det skulle også bare mangle, når økonomien i dette ikke var større, sier han til Fagbladet.

Også forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS er fornøyd med at det ble en forhandlingsløsning: – Det er stramme øknomiske rammer i år. Det gjør det alltid vanskelig, og jeg er glad for at alle strakk seg for å få til et forhandlingsresultat, sier han

God fordeling

Oppgjøret har en ramme på 3,55 prosent, inkludert overhenget fra hovedoppgjøret i fjor som var på 2,5 prosent.

Alle som har en årsinntekt opp til ca. 413.000 får et flatt kronetillegg på 3100 kroner. De som tjener mer får 0,75 prosent i tillegg.

Minstelønnssatsene heves i tråd med tilleggene, og minsteinntekt ved 20 års ansiennitet heves fra 338.300 til 350.700.

– Ved forhandlingsstart var LO Kommune opptatt av å treffe riktig med tilleggene siden det var lite penger å forhandle om. Synes du at dere har klart det?

– Ja, vi fikk et forholdsvis lavt prosenttillegg og et kronetillegg som fordeles flatt ut til mange. Det er en fordeling jeg er godt fornøyd med, sier Davidsen.

Fornøyd med uførepensjon

Samtidig var diskusjonen rundt en tilpasning av avtalefestet uførepensjon en svært viktig prinsipiell sak for LO Kommune, og forhandlingslederen er fornøyd med det partene ble enige om.

– Hvis en av partene krever det, skal det opptas forhandlinger om ny uføretrygd i tariffperioden. Ved uenighet skal spørsmålet bringes inn i hovedoppgjøret neste år. Det betyr at vi beholder streikeretten og at opparbeidede ytelser ikke kan reduseres.

– Det var viktig at vi fikk dette på plass, sier Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy