JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra "drunken sailor" til "bæ-bæ lille lam"

Under fagforbundsuka ble det sunget alt fra barnesanger til gamle sjømannsanger i Stavanger. Artistene hadde et aldersspenn på åtti år.

2009110913133020131216114832

To aldershjem busset beboerne sine til Bekkefaret Bydelshus. Her sang Stavanger Søemandsforening shantyer, mens tilskuerne fra Børesvingen barnehage, Stokka sykehjem og Blidensol sykehjem trampet takten. Etterpå var det barnehagebarnas tur, til den eldre gardes store fornøyelse.

Tillitsvalgt sjørøver

- Vi ville piffe opp hverdagen for barn, beboere på aldershjem og de ansatte i begge sektorene, sier ildsjelen Bjørn Johannessen i Fagforbundet. Denne dagen var han utkledd som sjørøver, til barnas store begeistring.

På dette arrangementet fikk alle glede av hverandre. Det var også målet til Johannessen.

- Vi ville at generasjonene skulle møtes til felles hygge, samtidig som vi skaper blest om Fagforbundet på en trivelig måte, sier Johannessen.

Fireårig fan

Lars Fiskaa i shantykoret til Stavanger Søemandsforening snakket med barna etter konserten. Fireårige Morgan Ringstad var blant dem.

- Det var veldig fint da dere sang. Jeg vil også lære å synge sånne sanger, sa den lille sjarmøren fra Børesvingen barnehage.

- Jeg synes også at det var hyggelig å høre dere synge, svarte Fiskaa.

Vitaminer

Mette Henriksen Aas, leder for seksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet, koste seg også i bydelshuset denne dagen.

- For meg er slike arrangementer en vitamin-innsprøyting. Det er flott å møte medlemmene og komme ut blant folk. Her fikk alle en god opplevelse. Jeg tror både ungene, de ansatte og de eldre vil huske dette i lang tid fremover, sier Henriksen Aas.

Fornøyde brukere

Det kunne beboer Jens Hansen (79) på Blidensol sykehjem si seg hjertens enig i. Hansen kom sammen med et tyvetalls beboere og frivillighetskoordinator Kirsten Ask og omsorgsarbeider Mette Rasmussen. Både Rasmussen og Ask er medlemmer av Fagforbundet.

- Vi har mange aktiviteter på huset, men det er veldig kjekt for alle å få komme på arrangementer som dette, særlig når det er barn med, sier Rasmussen.

- Det var alle tiders med ungene og shanty-sangene. Det er bare å fortsette med arrangementer som dette. Det var godt å komme seg ut litt, sier han fornøyd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy