karin.svendsen@fagforbundet.no
Etikkprisen går til en kommune eller virksomhet som leverer gode tjenester takket være systematisk arbeid med å heve den etiske kompetansen blant ansatte. Gjøvik var en av 19 kommuner som hadde søkt, og en av tre nominerte. Bærum og Øvre Eiker var innstilt sammen med Gjøvik, og fikk med seg diplom og hederlig omtale.
Etikkprisen er opprettet av prosjektet Samarbeid om etisk kompetanseheving som skal stimulere kommunene til å arbeide systematisk med etikk og etiske utfordringer i helse- og omsorgstjenesten. Prosjektet er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, arbeidstakerorganisasjonene, Helsedirektoratet og kommunesektorens organisasjon KS.
Fagjuryen har blant annet merket seg at etikkarbeidet i Gjøvik kommune er solid forankret både blant lokalpolitikere og i kommuneledelsen, og at det praktiske refleksjonsarbeidet er spredt til over 20 avdelinger.
Ingun A. Mæhlum
Per Flakstad
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
KABAL: Stillingene Drammen kommune har utlyst har flere ulike stillingsprosenter.
Vidar Eriksen