JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjøvik fikk første etikkpris

Gjøvik kommune fikk i dag tildelt årets etikkpris. Helse- og omsorgsministeren og KS-lederen overleverte diplom og 50.000 kroner.

2011121612103220131216175558

karin.svendsen@fagforbundet.no

Etikkprisen går til en kommune eller virksomhet som leverer gode tjenester takket være systematisk arbeid med å heve den etiske kompetansen blant ansatte. Gjøvik var en av 19 kommuner som hadde søkt, og en av tre nominerte. Bærum og Øvre Eiker var innstilt sammen med Gjøvik, og fikk med seg diplom og hederlig omtale.

Etikkprisen er opprettet av prosjektet Samarbeid om etisk kompetanseheving som skal stimulere kommunene til å arbeide systematisk med etikk og etiske utfordringer i helse- og omsorgstjenesten. Prosjektet er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, arbeidstakerorganisasjonene, Helsedirektoratet og kommunesektorens organisasjon KS.

Fagjuryen har blant annet merket seg at etikkarbeidet i Gjøvik kommune er solid forankret både blant lokalpolitikere og i kommuneledelsen, og at det praktiske refleksjonsarbeidet er spredt til over 20 avdelinger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy