karin.svendsen@fagforbundet.no
Etikkprisen går til en kommune eller virksomhet som leverer gode tjenester takket være systematisk arbeid med å heve den etiske kompetansen blant ansatte. Gjøvik var en av 19 kommuner som hadde søkt, og en av tre nominerte. Bærum og Øvre Eiker var innstilt sammen med Gjøvik, og fikk med seg diplom og hederlig omtale.
Etikkprisen er opprettet av prosjektet Samarbeid om etisk kompetanseheving som skal stimulere kommunene til å arbeide systematisk med etikk og etiske utfordringer i helse- og omsorgstjenesten. Prosjektet er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, arbeidstakerorganisasjonene, Helsedirektoratet og kommunesektorens organisasjon KS.
Fagjuryen har blant annet merket seg at etikkarbeidet i Gjøvik kommune er solid forankret både blant lokalpolitikere og i kommuneledelsen, og at det praktiske refleksjonsarbeidet er spredt til over 20 avdelinger.
– Nå skal vi ta oss råd til å besøke den chilenske familien til mannen min så fort det blir forsvarlig å reise, sier Elisabeth Bøckman.
Per Flakstad
FOREBYGGER: Harald Elgsaas gjør ren en skorstein i Krsitiansund. Fra om med nå heter han og hans kolleger brannforebyggere.
Kathrine Geard
Innsatsleder Kenneth Wangen er en av de flere tusen menn og kvinner som har jobbet med søk og redning i Gjerdrum. Bildet er tatt ved en annen anledning.
Werner Juvik
Lill Sverresdatter Larsen
Nanna Aanes Wolden
Renholder Solveig Samulelsen opplevde at butikkunder applauderte da hun vaska i en klesbutikk, som takk for jobben hun gjorde. – Det gjør noe med deg som renholder, sier Samuelsen.
Ida Bing
Billedtekst: – Jeg er fornøyd med at ambulansearbeidere står på lista over dem som skal prioriteres for å få vaksine. Men renholdere og portører bør nok også i enkelte tilfeller stå i første rekke for å få vaksine, mener Iren Luther.
Birgit Dannenberg