JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Freser mot nytt anbud for Adecco-sykehjem

De ansatte på Ammerudlunden sykehjem og Fagforbundet Sykehjemsetatens fagforening er overrasket og rasende over at byrådet i Oslo igjen vil konkurranseutsette sykehjemmet bare et knapt år etter Adecco-skandalen.

2012010214022920131216175934

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi er sjokkerte når vi ser hvordan det borgerlige byrådet nå vil ha ny konkurranse på driften av Ammerudlunden så kort tid etter Adecco-skandalen i fjor vår. Dette er uprofesjonelt, umoralsk og et slag i ansiktet på både beboere og ansatte, freser nestleder Per Egil Johansen i sykehjemsetatens fagforening.

Like før jul sendte byrådet ut et brev som varslet at driften på Ammerudlunden skal lyses ut i ny konkurranse så snart som mulig.

Dette har opprørt de ansatte på sykehjemmet, som knapt har fått sine arbeids- og lønnsforhold i orden etter de massive avsløringene om ulovlige arbeidsforhold ved dette og flere andre sykehjem i fjor.

Ideologi framfor kvalitet

– Etter at det kommunale foretaket Omsorg Oslo KF overtok driften, har det vært jobbet med å stabilisere driften samtidig som mange av de ansatte har fått etterbetalt overtid fra Adecco. Denne prosessen er ennå ikke helt ferdig. Jeg hadde derfor ventet at byrådet ville opptre ansvarlig og ikke kaste sykehjemmet ut i en ny konkurranse om driften, sier Johansen.

– Dette viser at byrådet er mer opptatt av ideologi og privat konkurranse enn av kvalitet på kommunens tjenester til de eldre, fortsetter han.

Vil møte politikerne

Sykehjemsetatens fagforening kommer nå til å ta kontakt med de opposisjonspartiene på venstresiden i Oslo, og vil også be om et møte med alle politikerne som sitter i helse- og sosialkomiteen i hovedstaden.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å stanse planene om ny konkurranse på driften av Ammerudlunden, sier Per Egil Johansen.

Redd ansatte vil forsvinne

Da Fagbladet ringte mandag, hadde han møte med plasstillitsvalgte på Ammerudlunden. Han forteller at mange av de ansatte er opprørt og frustrerte, og han frykter at flere av dem kommer til å se seg om etter nye jobber hvis driften blir konkurranseutsatt.

– Jeg tenker også på beboerne på sykehjemmet. De måtte finne seg i å være en del av nyhetsbildet i fjor, og når forholdene endelig var i ferd md å bli stabile og forutsigbare, så skal de igjen måtte forholde seg til nye drivere og nye systemer.

– Og de kan jo ikke akkurat finne seg noe annet å gjøre, slik som de ansatte kan, sier Johansen.

Han sier at trygghet og forutsigbarhet er to av de viktigste trivselsfaktorene for de eldre på sykehjem, og han synes det er både opprørende og trist at byrådet ikke vil bidra til nettopp det.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy