- Lua skal være på hue, ikke i hånda

Ellen Heggestad

LO i Østfold samlet 6. oktober medlemmer fra forbund i LO og UNIO til en felles markering mot regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven.

2014100712000020141007130910

tips@fagforbundet.no

Med røde capser og slagordet «Lua skal være på hue, ikke i hånda» protesterte deltakerne mot det en samlet fagbevegelse mener er en rasering og nedhøvling av arbeidstakernes rettigheter.

Markeringen ble holdt i forbindelse med en fagforeningskonferanse hvor også representanter fra Frp og Høyre var invitert til å delta i debatten. Ingen fra disse partiene ønsket å stille.

Felles front

Nestleder av Fagforbundet Østfold, Tore Leif Gundersen og fylkesleder Oddbjørg Strømme var blant initiativtakerne til markeringen.

Fagforbundet Østfold er allerede godt i gang med å mobilisere alle gode krefter i fylket til forsvar for et verdig arbeidsliv. Det startet i 2007 i Fredrikstad, med et prosjekt som hadde som mål å samle hele venstresida i byen til en felles front mot det blå flertallet i byen. Det endte med seier for de rødgrønne.

Nå vil Fagforbundet overføre den såkalte Fredrikstadmodellen til hele Østfold. Vern av arbeidsmiljøloven er en av de viktigste sakene.

– Fagforbundet Østfold besøker alle fagforeningene i fylket og informerer om regjeringens endringsforslag. Vi er på tillitsvalgtsamlinger, snakker med plasstillitsvalgte og deler ut materiell, forteller Tore Leif Gundersen.

– Må få opp øynene

For det er informasjon som må til. Folk må få øynene opp for hva de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven vil innebære for den enkelte arbeidstaker, mener Gundersen.

– Vi vil gjøre våre tillitsvalgte trygge nok til å tørre å ta debatten ute på arbeidsplassene, sier Oddbjørg Strømme.

Med erfaringene fra Fredrikstad jobber Fagforbundet Østfold også med en strategi for en faglig-politisk valgkamp.

– Vi ønsker å få med alle partiene på venstresida, og hele fagbevegelsen i Norge, både YS, UNIO og LO, sier Tore Leif Gundersen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy