JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Lua skal være på hue, ikke i hånda

Ellen Heggestad

LO i Østfold samlet 6. oktober medlemmer fra forbund i LO og UNIO til en felles markering mot regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven.

2014100712000020141007130910

tips@fagforbundet.no

Med røde capser og slagordet «Lua skal være på hue, ikke i hånda» protesterte deltakerne mot det en samlet fagbevegelse mener er en rasering og nedhøvling av arbeidstakernes rettigheter.

Markeringen ble holdt i forbindelse med en fagforeningskonferanse hvor også representanter fra Frp og Høyre var invitert til å delta i debatten. Ingen fra disse partiene ønsket å stille.

Felles front

Nestleder av Fagforbundet Østfold, Tore Leif Gundersen og fylkesleder Oddbjørg Strømme var blant initiativtakerne til markeringen.

Fagforbundet Østfold er allerede godt i gang med å mobilisere alle gode krefter i fylket til forsvar for et verdig arbeidsliv. Det startet i 2007 i Fredrikstad, med et prosjekt som hadde som mål å samle hele venstresida i byen til en felles front mot det blå flertallet i byen. Det endte med seier for de rødgrønne.

Nå vil Fagforbundet overføre den såkalte Fredrikstadmodellen til hele Østfold. Vern av arbeidsmiljøloven er en av de viktigste sakene.

– Fagforbundet Østfold besøker alle fagforeningene i fylket og informerer om regjeringens endringsforslag. Vi er på tillitsvalgtsamlinger, snakker med plasstillitsvalgte og deler ut materiell, forteller Tore Leif Gundersen.

– Må få opp øynene

For det er informasjon som må til. Folk må få øynene opp for hva de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven vil innebære for den enkelte arbeidstaker, mener Gundersen.

– Vi vil gjøre våre tillitsvalgte trygge nok til å tørre å ta debatten ute på arbeidsplassene, sier Oddbjørg Strømme.

Med erfaringene fra Fredrikstad jobber Fagforbundet Østfold også med en strategi for en faglig-politisk valgkamp.

– Vi ønsker å få med alle partiene på venstresida, og hele fagbevegelsen i Norge, både YS, UNIO og LO, sier Tore Leif Gundersen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy