JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet sponser Notodden Bluesfestival

Torsdag undertegnet forbundsleder Jan Davidsen kontrakten som gjør Fagforbundet til generalsponsor for Notodden Bluesfestival.

2010042914210220131216131055

per.flakstad@fagforbundet.no

– Jeg er veldig glad for at vi fikk tilbudet om å være med på dette, jeg er sikker på at en bluesfestival er noe som vil slå godt an hos svært mange av medlemmene våre, sa Davidsen før han og daglig leder Runar Lia i Notodden Bluesfestival undertegnet kontrakten.

Store navn

Årets bluesfestival arrangeres fra 5. til 8. august, og har to gjennomgående temaer: Samarbeid over grensene, der norske artister har musikalske prosjekter sammen med utenlandske artister og kvinner i bluesen.

Den største attraksjonen på konsertsiden er det gamle boogiebandet Status Quo som har holdt det gående siden 1962, og som stadig er populære.

Innenfor den mer tradisjonelle bluesen kan festivalen skilte med store og anerkjente navn som Solomon Burke, Lonnie Brooks og Walter Trout.

Festivalen arrangeres i år for 23. gang, og daglig leder, Runar Lia, er svært glad for å ha Fagforbundet med på laget.

– Vi har som mål å gi folk i Norge de samme kunstneriske opplevelsene som land med mange, mange flere innbyggere. For å klare det, er vi avhengig av økonomisk støtte, sier han.

Kvinner og samarbeid

Kunstnerisk leder, Jostein Forsberg, mener det er en klar forbindelse mellom fagbevegelsen og bluesmusikken:

– Blues er i utgangspunktet de eiendomsløses musikk, en arbeiderklassesjanger. Det er ikke uten grunn at den har fått et så godt fotfeste som den har fått på tradisjonelle industristeder som for eksempel Notodden, sier han.

Internasjonal solidaritet og samarbeid over grensene blir et viktig tema i år. Blant annet skal den norske gitaristen Knut Reiersrud ha et prosjekt med amerikanske Mighty Sam McClain, mens Øystein "Big Bang" Greni skal samarbeide med et av sine store forbilder, nemlig trommeslageren Joseph Modeliste.

Festivalen vil i tillegg vie mye plass til temaet kvinner og blues. I den forbindelse skal blant andre gruppa "Women who cook" ha to konserter. Denne gruppe består av tre kvinnelige bluesartister, ledet av Janiva Magness, og har et spesielt fokus på kvinner i bluesen.

Lokalt engasjement

Det lokale fagforbundet på Notodden har vært en viktig bidragsyter til at forbundet sentralt nå går inn som hovedsponsor. Hovedtillitsvalgt Torodd Meyer har i mange år stått på LOs stand under festivalen, og han forteller om stort engasjement og mange medlemmer innom.

– Det var synd at LO trakk seg ut som sponsor, men å få inn Fagforbundet er jo det aller beste. Jeg er sikker på at dette kommer til å bli et vellykket samarbeid, sier han.

Fagforbundet har gått inn som generalsponsor med 400.000 kroner i året i to år.

– Men vi vil gjerne ha dem med lenger, for eksempel om tre år når vi skal ha stort 25-års jubileum, smiler Jostein Forsberg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy