JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsattmann.no

Forandringsfabrikken åpnet i dag et nytt nettsted for menn som har vært utsatt for seksuelle overgrep.

2010052114461120131216132119

karin.svendsen@fagforbundet.no

Menn fra hele landet har utgjort redaksjonen til Forandringsfabrikkens nye nettsted utsattmann.no. Det disse mennene har til felles, er at de alle har vært utsatt for seksuelle overgrep, og at overgrepene har preget dem for livet. De har også det til felles at de har tatt tak og søkt hjelp.

Trenger respekt

– Det som ikke hjelper, er å møte bedrevitere. Noe som virkelig hjelper, er mennesker som stiller seg ved siden av deg og undrer seg sammen med deg, sier Ronny Ellingsen. Han har erfaring som kasteball mellom psykiatri og rusomsorg, men har også møtt behandlere som har lyttet.

Ellingsen har hele tiden hatt en fastlege som har forstått og hjulpet ham videre. Men det store skille kom da han søkte hjelp hos SMIH (Senter mot incest og seksuelle overgrep i Hordaland).

– Ingen har bedre kompetanse enn de som arbeider på disse sentrene, mener Ellingsen.

Offentlig ekspressfart

Tomm Erik Østberg har også hatt størst nytte av et lavterskeltilbud, SSMM (Senter for seksuelt misbrukte menn) i Oslo. Han har i perioder over flere år brukt SSMM daglig.

Erfaringene med fagfolk har vært så ymse.

– Enkelte behandlere syns ikke det er så interessant med et offer. Jeg gikk til en psykolog som heller ville snakke om og med overgriperen. Da kutta jeg ut etter to timer, forteller han.

Østberg har også hatt langvarig kontakt med et DPS (Distrikstpsykiatrisk senter) i Oslo.

– Jeg la meg inn frivillig i januar fordi jeg hadde det vondt. Jeg var der i tre virkedager før jeg ble sendt ut igjen. Jeg var ikke syk nok. Men DPS lovte meg en time i ekspressfart. Den er fastsatt til fire måneder etter innleggelsen, sier han oppgitt.

Les mer på www.utsattmann.no hvis du trenger kunnskap og gode råd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy