JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Overveldende ja til resultatet i HUK-området

De medlemmene som tok seg bryet med å stemme, svarte et overveldende ja til tariffoppgjøret i HUK-området (helse, utdanning og kultur).

2010081613104820131216135207

per.flakstad@fagforbundet.no

Uravstemningen i HUK-området, gjelder blant annet som arbeider for ideelle organisasjoner, private sykehjem, legekontorer og sykehus, samt medlemmer som er ansatt ved folkehøgskoler.

Deltakelsen var gjennomgående lav. Mellom 20 og 25 prosent av de stemmeberettige i de enkelte avtaleområdene avga stemme. Blant de som sa sin mening, var det et overveldende flertall på mellom 93 og 100 prosent som sa ja til det anbefalte resultatet.

Grunnen til den lave deltakelsen kan være at resultatet ble sendt ut rett før sommerferien, men det var nødvendig for å overholde fristene som partene var enige om, og for at de ansatte skal få ny lønn og etterbetaling så raskt som mulig etter ferien.

Uravstemningen gjaldt følgende avtaler: landsoverenskomst for virksomheter (blant annet ideelle organisasjoner), Landsoverenskomst for høyskoler, Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner, Landsoverenskomst for helse og sosial tjenester (blant annet legekontorer), Landsoverenskomst for spesialisthelsetjenesten (blant annet private sykehus), landsoverenskomst for barnehager og Landsoverenskomst for utdanning (blant annet folkehøgskoler).

Totalt gjaldt uravstemningen avtalene for ca. 4800 av Fagforbundets medlemmer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy