JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommunen skal fortsatt drive P-kontoret i Rana

– Vi er strålende fornøyd med at det kommunale parkeringskontoret likevel ikke skal legges ned, sier hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet Rana, Siw Østerdal.

2012042314030620131216185811

per.flakstad@fagforbundet.no

I fjor sommer fikk den borgerlige opposisjonen, med støtte fra RV, vedtatt et benkeforslag om at parkeringskontoret med fem ansatte skulle legges ned og trafikkovervåkingen i nordlandskommunen skulle konkurranseutsettes.

Etter valget er partiene i den borgerlige opposisjonen blitt posisjon, og nå synes de ikke lenger at det gamle vedtaket sitt er noen god idé.

Så da saken kom opp på nytt i siste formannskapsmøte, satt alle musestille, uten å argumentere mot at det kommunale parkeringskontoret likevel skulle opprettholdes. Dermed er saken lagt død, og driften skal fortsatt være kommunal.

Jobbet iherdig

– Vi har jobbet iherdig siden i fjor sommer for å vise hvilke konsekvenser det vil få å legge ned det kommunale parkeringskontoret, sier Siw Østerdal til Fagbladet.

– Administrasjonen har utredet saken, og det viser seg at kontoret bidrar med 3,3 millioner kroner i inntekter til kommunen. Dessuten lar det seg ikke gjøre å legge ned kontoret sånn uten videre og la private drive kommunens parkeringsplasser. Det er faktisk ikke lov.

– Hvis vedtaket skulle følges opp, måtte hele ordningen med kommunale parkeringsplasser oppheves, og deretter måtte kommunen ha laget en anbudskonkurranse. Alternativt kunne kommunen ha opprettet et heleid selskap eller kommunalt foretak som administrerte og driftet den offentlige parkeringen, sier Østerdal

Ingenting å spare

Det som utløste at saken måtte behandles på nytt var vedtaket om at kjellerparkeringen i et planlagt forretningsbygg i sentrum, med leiligheter på toppen, skulle driftes av kommunen selv.

SV ønsket å vite hvordan dette hang sammen med vedtaket om å legge ned kommunens parkeringskontor. Og enden på visa er at parkeringskontoret består.

– Det er fristende å si at det var sol og det var sommer, sa SVs Hilde Birgitte Rønning da formannskapet behandlet saken, og antydet med det at de som foreslo å legge ned parkeringskontoret i juni i fjor måtte ha hatt et snev av solstikk.

– Effektiviteten ved dagens parkeringskontor er god, og kontoret bidrar altså med 3,3 millioner kroner til den kommunale driften. Det er med andre ord ingenting å spare ved å gå inn på en annen ordning. Vi har hele veien vært imot å gjøre noe med parkeringsbehovet, og nå må vi legge bort denne saken, sa Aps Geir Waage, ifølge Rana Blad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy