Siste meklingsinnspurt i Oslo
Partene i Oslo kommune snakker fortsatt sammen, men de vurderer nå om det er grunnlag for videre mekling eller om de står for langt fra hverandre.
monica.schanche@fagforbundet.no
Til Fagbladet sier mekler Geir Engebretsen at han håper partene har avklart om det er grunnlag for videre diskusjoner i løpet av en time. Noen skisse til løsning er ikke på gang, til det står partene altfor langt fra hverandre.
- Nå er spørsmålet om det fortsatt skal mekles eller ikke, sier Engebretsen.
- Dette er en krevende mekling som berører mange arbeidstakere i Oslo kommune, over 40.000,sier mekler Geir Engebretsen. Hvorvidt de ansatte skal kastes ut i konflikt eller ikke, er noe partene tar på største alvor, og det er jeg glad for, sier mekler Geir Engebretsen.
- Hvis det blir fortsatt mekling, er det uvisst hvor lang tid det vil ta, fortsetter den erfarne mekleren.
Dersom partene ikke blir enige, vil det bli streik i Oslo fra et varslet tidspunkt etter et eventuelt brudd i meklingen.
Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH) som forhandler for de LO-organiserte, har varslet plassfratredelse for 1853 medlemmer fordelt på alle bydeler, Sykehjemsetaten, Plan- og bygningsetaten, Kemnerkontoret, Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten, Utdanningsetaten, Oslo Havn KF og Utviklings- og kompetanseetaten.
Skal ramme økonomisk
Hovedhensikten med streikeuttaket er å ramme arbeidsgiver økonomisk. Det er videre tatt hensyn til ikke å ramme liv og helse. Uttaket omfatter i hovedsak kontorfaglig personell og ansatte i Aktivitetsskolen (SFO). I utviklings – og kompetanseetaten tar vi ut fakturasentralen, og ved Kemnerkontoret tar vi ut alle, bortsett fra dem som utbetaler skatt til gode, opplyser Fagforbundet Oslo på sine nettsider.