JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet hardt ut i Asker

Streikelederen for fagforbundet i Asker, Anders Fosen, har lenge vært klar for streik.

2012052413034720131216191729

– Det ble brudd så tidlig som 27 april, og de stod så langt fra hverandre at de ikke gadd å forhandle mer. Derfor er jeg ikke overrasket over at det ble streik, sier han.

Han er klar over at kravene er kostnadstunge.

Står på kravet

– Vi ønsker en 4.2 prosents ramme pluss ti omsorgsdager, samt å løfte de høyskoleutdannede som ikke får uttelling for utdanningen sin. Dessuten ønsker vi økning av de laveste lønningene og lengre stiger. De med lavest lønn får ca. 260 000 i året, og med det kan du ikke komme deg inn på boligmarkedet selv om dere er to på slik lønn, sier han.

– Burde man ikke være litt mer beskjeden når situasjonen er så dårlig i mange europeiske land?

– Det er utrolig vanskelig for mange unge i Europa. Noen steder har de en ungdomsledighet på 50 prosent. Men de lavest lønte av våre medlemmer tjener så lite at de får et fattigdomsstempel. Det hjelper ingen, sier Anders Fosen.

«Tid for forandring »

4.2 prosent er et rimelig og velbegrunnet krav, mener Fosen.

– Nå er det tid for endring. Folk gidder ikke jobbe i helse- og omsorgsyrker med lav lønn og brøkstillinger. Det ser vi på søkningen til videregående skoler , mener han.

Løsningen er ifølge Anders Fosen å stimulere og motivere ved å høyne status og lønn. Pluss uttelling for kompetanse.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy