JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stor kampvilje i Fagforbundet

Fagforbundets medlemmer er fulle av kamplyst. Lokale tillitsvalgte rapporterer om topp motiverte medlemmer som gjerne kjemper for å oppnå høyere lønn og bedre rettigheter.

2012052513354820131216191835

vegard.velle@fagforbundet.no

I Salangen er stemningen god.

– Første streikedag er over, og jeg har jobbet siden klokka fem i morges. Nå kjenner jeg at det er tid for senga! Vi har hatt en kjempedag med topp motiverte streikende som har tatt oppgavene på strak arm – herlig, rapporterer den lokale streikelederen i Salangen, Kim Håkon Pedersen.

Det samme gjelder i Tromsø, der de pedagogisk ansatte ved Kroken Barnehage ble møtt med sympati på streikevakten, ifølge Klassekampen.

– Det er bare støtte og oppmuntring å få, sier Lill Hege Johansen, Gro Bolstad og Siv Hanssen.

Fulle av kamplyst

I Lillehammer er medlemmene fulle av kamplyst. De er provoserte over behandlingen fra KS.

—Vi fikk ikke noe tilbud overhodet. Da fristen var ute, hadde ikke KS klar så mye som en skisse. Vi vil ikke henge etter privat sektor, og helgetillegget vårt er aldeles stusselig, forteller Helge Galtrud, leder av Fagforbundet i Lillehammer.

De streikende får gode tilbakemeldinger fra folk, forteller han.

Stå på!

I Moss er det hyggelig å gå med streikevest i gågata, forteller Hilde Torgersen, leder av Fagforbundet i Moss kommune.

– Folk sier stå på, og smiler og nikker til oss. Også medlemmene er blide og møter opp i god tid på streikevakta si, forteller hun.

Lønn og status

Janniche Helsing Grydeland, ved Hval Gård barnehage i Asker, støtter streiken, ifølge Dagbladet. Hun støtter kravet om høyere lønn, og tror lønna og statusen i samfunnet henger tett sammen. Hun husker godt forholdene da hun begynte å jobbe i barnehage for 25 år siden.

– For femten år siden var 167.000 kroner topplønn som barnehageassistent, og du snakket ikke om at du jobbet i barnehage, forteller hun.

– Jeg var alenemor og spiste middag én gang i uka. Jeg hadde ikke råd til mer, forteller hun.

Mot økte forskjeller

Herdis Schärer, som sitter i konfliktberedskapsgruppa til Fagforbundet, bekrefter den gode stemningen.

– Mange reagerer mot en urettferdig fordelingspolitikk som skaper større forskjeller.

Ikke så rent få føler seg også urettferdig behandlet i forhold til gruppene i frontfaget. Mange er opptatt av å få kronetillegg i stedet for prosenter, siden det er mer rettferdig for de lavest lønte.

Ellers er det stor støtte til en kraftig økning av helgetilleggene. De fleste er også mot unødvendig høy vikarbruk.

Trekk i streikebidraget

Men det har også kommet noen få utmeldinger fra folk som ikke ønsker å stå på streikevakt eller fra folk som mener streik er et gammeldags kampmiddel.

– Folk må gjerne melde seg ut. Men personer som er tatt ut i streik, må huske på at Fagforbundet er arbeidsgiveren deres under streiken, og at den som ikke møter opp på streikevakta uten gyldig grunn, kan risikere trekk i streikebidraget, forteller Herdis Schärer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy