Busslaster med streikende

- Søndagsåpne butikker kan bety søndagsåpne barnehager, og det vil jeg ikke ha, sier Kjersti Olsen bestemt. Hun er avdelingsleder i Åsterud barnehage i Bærum og på vei til streikemarkering  foran Stortinget.

- Søndagsåpne butikker kan bety søndagsåpne barnehager, og det vil jeg ikke ha, sier Kjersti Olsen bestemt. Hun er avdelingsleder i Åsterud barnehage i Bærum og på vei til streikemarkering foran Stortinget.

Werner Juvik

De sier nei takk til flere midlertidige stillinger, nei takk til langvakter og nei takk til søndagsåpne butikker. Busslaster med streikevillige ansatte rullet inn til Stortinget torsdag ettermiddag.

2015012812000020150129084209

Ansatte over hele landet streiker i dag mot regjeringens forslag om å endre arbeidsmiljøloven. Fra Bærum kjørte flere busslaster med streikevillige ansatte som ville delta på streikemarkeringen foran Stortinget.Fagbladet fulgte den stappfulle bussen fra Sandvika og inn til Stortinget.

- Strekeviljen er stor, sier hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Bærum, Bjørn Johnsen som sitter foran i bussen på vei inn til hovedstaden. Han anslår at rundt 300 av Fagforbundets medlemmer i Bærum har valgt å delta i streiken mot regjeringen.

Nei til søndagsåpent

En av de som tok bussen til Stortinget var Kjersti Olsen, avdelingsleder i Åsterud barnehage. Hun forteller at streikeviljen er stor på hennes arbeidsplass.

- Hvis vi skal ha søndagsåpne butikker, må vi vel også ha søndagsåpne barnehager, og det er jeg imot. Jeg ønsker ikke å måtte jobbe sene kvelder og søndager, sier den barnehageansatte bestemt.

Over halvparten av de ansatte i Åsterud barnehage valgte å gå ut i streik, og dermed måtte barnehagen stenge og foreldrene hente barna midt på dagen.

- Hvordan reagerte foreldrene på stengt barnehage?

- Vi fikk full støtte. Alle som hentet barna sine ba oss om å fortsette å stå på, de syntes dette var en viktig sak å streike for, sier Kjersti Olsen.

Mye står på spill

Hovedtillitsvalgt Bjørn Johnsen mener det er mye som står på spill om regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven blir vedtatt i Stortinget.

- Det innebærer en betydelig svekkelse av loven og ansattes rettigheter. Ansatte vil bli pålagt å jobbe langvakte, og vi vil få flere midlertidige ansatte. Nå har vi en lov som gir mulighet for å få ansatte over fra midlertidige til faste stillinger, og denne muligheten vil nå bli redusert. Jeg er engstelig for de endringene som nå er foreslått. De vil føre oss langt nærmere et løsarbeidersamfunn, sier Johnsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy