JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Setter liv og helse i fare

NHO Service ber Fagforbundet godta frivillig lønnsnemnd. Ikke troverdig, svarer Kjellfrid Blakstad fra Fagforbundet.

2012091810552320131216201145

Streiken blant Fagforbundets medlemmer på 13 private sykehjem fører til kritisk lav bemanning de neste dagene og setter liv og helse i fare, mener NHO Service. Ifølge administrerende direktør Petter Furulund er situasjonen i ferd med å bli dramatisk flere steder etter at Fagforbundet mandag la om sin praksis og begynte å avslå alle dispensasjonssøknader.

Furulund trekker fram Ravnanger sykehjem i Hordaland og Madserud sykehjem i Oslo som eksempler. På Ravnanger vil det ikke være noen på vakt natt til onsdag og på Madserud vil én medarbeider være alene om ansvaret for 26 demente beboere, hevder Furulund.

Furulund appellerer nå til Fagforbundet om å godta at den nesten månedslange konflikten løses ved frivillig lønnsnemnd. Det vil si at partene overlater til Rikslønnsnemnda å fastsette lønnsoppgjøret i dette området.

Uaktuelt med lønnsnemnd

- For vår del er det ikke aktuelt med frivillig lønnsnemnd, sier Kjellfrid Blakstad, som sitter i arbeidsutvalget til Fagforbundet.

Hun peker på at NHO slett ikke har gitt noe akseptabelt tilbud om pensjon eller lønn og at det er lite sannsynlig at de blir enige i en frivillig lønnsnemnd.

- Det ser ikke ut til at vi får til noe frivillig, så da må vi streike, fastslår hun.

Setter hardt mot hardt

Blakstad bekrefter at Fagforbundet nå tar ut flere i streik og at det fører til tynnere bemanning flere steder.

- Vi trapper opp slik at arbeidsgiverne skal merke streiken. Bemanningen er likevel ikke kritisk lav. Vi ønsker ikke at den skal gå ut over liv og helse og tømmer ikke noen avdelinger for ansatte.

At Ravnanger sykehjem skal mangle ansatte på nattevakt, er Fagforbundet ukjent med.

- Da får de kalle inn lederne da, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy