JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aktiv medlemspleie i Lunner

I Lunner er medlemstallene så gode at Fagforbundet kan bruke fagforbundsukene på andre ting enn verving.

2011110713565920131216173252

- Fagforbundsukene bruker vi mest til medlemspleie. Målet vårt er å være synlige, men det er selvsagt ikke bare i fagforbundsukene vi er ute på besøk, forteller Kari Didriksen, leder i Fagforbundet Lunner.

Mandag var hun og hovedtillitsvalgt Hans-Ivar Gustavsen på besøk i flere barnehager på Harestua i Lunner kommune. Deriblant Eventyrskogen, som er den største kommunale barnehagen i Lunner, med hele 98 barn, 25 fast ansatte, og egen vaktmester og kokk.

Naturlig å organisere seg

- Jeg har inntrykk av at det er veldig naturlig å organisere seg når man begynner her, sier plasstillitsvalgt og fagarbeider Judith Nordseth.

Ifølge henne er de aller fleste ansatte organiserte, med unntak av vikarene som er innom i korte perioder.

- Vi har en del unge jenter i 18-19 årsalderen, som har tatt seg et friår og jobber her på tilkallingsbasis. Mange av dem er ikke organiserte, men vi passer alltid på å presentere tilbudet for alle nye som begynner her, forklarer Nordseth.

Hun roser den lokale fagforeningen for at de er flinke til å holde kurs og gi ut informasjon til medlemmene.

- Mesteparten av ressursene vi får fra Fagforbundet sentralt går til kursing av de tillitsvalgte. De har vi sett er nyttig, forklarer Hans-Ivar Gustavsen.

Viktig å informere

Det er høy grad av fagorganiserte i Lunner kommune, og derfor kan de tillitsvalgte heller bruke tiden til å besøke dem som allerede er medlemmer. Men det betyr ikke at de har lagt vervearbeidet helt på hylla.

- Formålet vårt med å reise ut slik, det er å drive medlemspleie. Men jo mer informasjon vi gir ut, jo lettere får vi nye medlemmer, sier Gustavsen.

- De kommer nesten av seg selv, ler makker Didriksen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy