Aktiv medlemspleie i Lunner

I Lunner er medlemstallene så gode at Fagforbundet kan bruke fagforbundsukene på andre ting enn verving.

2011110713565920131216173252

- Fagforbundsukene bruker vi mest til medlemspleie. Målet vårt er å være synlige, men det er selvsagt ikke bare i fagforbundsukene vi er ute på besøk, forteller Kari Didriksen, leder i Fagforbundet Lunner.

Mandag var hun og hovedtillitsvalgt Hans-Ivar Gustavsen på besøk i flere barnehager på Harestua i Lunner kommune. Deriblant Eventyrskogen, som er den største kommunale barnehagen i Lunner, med hele 98 barn, 25 fast ansatte, og egen vaktmester og kokk.

Naturlig å organisere seg

- Jeg har inntrykk av at det er veldig naturlig å organisere seg når man begynner her, sier plasstillitsvalgt og fagarbeider Judith Nordseth.

Ifølge henne er de aller fleste ansatte organiserte, med unntak av vikarene som er innom i korte perioder.

- Vi har en del unge jenter i 18-19 årsalderen, som har tatt seg et friår og jobber her på tilkallingsbasis. Mange av dem er ikke organiserte, men vi passer alltid på å presentere tilbudet for alle nye som begynner her, forklarer Nordseth.

Hun roser den lokale fagforeningen for at de er flinke til å holde kurs og gi ut informasjon til medlemmene.

- Mesteparten av ressursene vi får fra Fagforbundet sentralt går til kursing av de tillitsvalgte. De har vi sett er nyttig, forklarer Hans-Ivar Gustavsen.

Viktig å informere

Det er høy grad av fagorganiserte i Lunner kommune, og derfor kan de tillitsvalgte heller bruke tiden til å besøke dem som allerede er medlemmer. Men det betyr ikke at de har lagt vervearbeidet helt på hylla.

- Formålet vårt med å reise ut slik, det er å drive medlemspleie. Men jo mer informasjon vi gir ut, jo lettere får vi nye medlemmer, sier Gustavsen.

- De kommer nesten av seg selv, ler makker Didriksen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy