LO-folket strømmer til Ap

Ap-leder Jonas Gahr Støre, her på besøk på LOs representantskapsmøte i februar i år, kan notere solid framgang blant LO-folket etter to år med borgerlig regjering.

Ap-leder Jonas Gahr Støre, her på besøk på LOs representantskapsmøte i februar i år, kan notere solid framgang blant LO-folket etter to år med borgerlig regjering.

Sissel M. Rasmussen

Over 60 prosent av de LO-organiserte vil nå stemme på Arbeiderpartiet, viser fersk meningsmåling.

2015042112000020150422095604

einar.fjellvik@lomedia.no

Under dagens møte i LOs representantskap kunne LO-leder Gerd Kristiansen presentere en fersk meningsmåling som viser at 61,7 % av de LO-organiserte nå sier de vil stemme på Arbeiderpartiet. Det er en voldsom framgang siden stortingsvalget for to år siden. Da fikk Ap «bare» 46 % av stemmene til de LO-organiserte. I fjor høst var oppe i 56 %, og nå har den altså passert 60 %.

Også en nylig meningsmåling blant medlemmer av det tredje største LO-forbundet, Handel og Kontor, viste samme tendens. Her har støtten til Ap økt fra 53,1 % i 2013 til 67,9 % nå.

Blar vi bakover i stortingsvalgene, må vi tilbake til 1993 for å finne det forrige valget da Ap oppnådde mer enn 60 % oppslutning blant de LO-organiserte velgerne.

Dramatisk Frp-fall

De to regjeringspartiene, Høyre og Fremskrittspartiet, får henholdsvis 10,7 og 5,4 prosent av LO-stemmene ifølge denne målingen. Heller ikke regjeringens støttepartier har nevneverdig suksess blant LO-folket. 4 % sier vil stemme på Venstre og bare 2,8 % vil stemme på Kristelig Folkeparti.

Størst tilbakegang på borgerlig side har Frp. På to år har oppslutningen av partiet falt som en stein, fra 15 % ved stortingsvalget i 2013 til 5,4 % nå.

Liten miljøinteresse

Arbeiderpartiets gamle regjeringspartnere, SV og Senterpartiet, får nå støtte fra henholdsvis 4,7 og 6,5 % av de LO-organiserte. Partiet Rødt får 2,1 % oppslutning, men Miljøpartiet må nøye seg med 1,9 %.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy