JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre får full støtte for heltid i sjukehus

Fagforbundets Odd Haldgeir Larsen jubler over en helse- og omsorgsminister som vil avvikle deltidsarbeidet i sjukehusene.

2013013015180220131216213749

karin.svendsen@fagforbundet.no

Deltidsarbeid på landets sjukehus skal i framtida tilhøre unntakene. Nå vil helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre innføre heltidskulturen også i helsevesenet.

Flere hele stillinger var ett av ti mål som helseministeren presenterte i et foredrag for alle de fire regionale helseforetakene i dag.

– Mitt mål er å redusere deltidsarbeidet med 20 prosent i løpet av året, sier Jonas Gahr Støre. Begrunnelsen hans er først og fremst å bedre pasientbehandlingen, men også å øke rekrutteringen av helsepersonell.

Nye åpningstider

En annen grunn til at deltid bare skal være aktuelt ved særlige behov, er helseministerens ønske om at sjukehusene skal ha lengre åpningstider.

– Lokaler og kostbart utstyr står ubrukt i opptil 20 timer døgnet på hverdager. Dessuten er også pasientene travle mennesker som gjerne kan komme etter arbeidstid, sa Jonas Gahr Støre, som lovte en utredning om saken før sommeren.

Fagforbundets Odd Haldgeir Larsen er positiv også til denne tanken. Han ser for seg at det offentlige helsevesenet får mulighet til å behandle flere pasienter, og at lekkasjen til kommersielle aktører dermed blir redusert.

Les Fagforbundets kommentar til helseministerens tale her.

Trenger fagarbeidere

– Det som gjorde sterkest inntrykk på meg, var likevel at Støre er positiv til å bruke fagarbeideres kompetanse på en bedre måte, sier Odd Haldgeir Larsen, som sitter i Fagforbundets arbeidsutvalg med særlig ansvar for sykehussektoren.

– Jeg tror helsefagarbeidere kan utføre flere oppgaver på sjukehusene enn de gjør i dag, sa Støre blant annet. Han vil også gi alle helseforetak i oppgave å lage en oversikt over kompetansen blant de ansatte samt å utvikle en plan for kompetanseutvikling.

Larsen tolker ministeren dit hen at han er åpen for oppgaveglidning der det er hensiktsmessig.

– Helsesekretærene kan for eksempel få nye og flere oppgaver når rutinene for rapportering skal legges om, sier han.

For all den tid helsepersonell bruker på mulig overrapportering var et annet tema under Støres foredrag.

– Som helseminister har jeg møtt mange ansatte som har det til felles at de har store ambisjoner for behandling og fag. Men de er også frustrerte over all den tida de bruker på rapportering, sa Jonas Gahr Støre til styrene i de fire regionale helseforetakene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy