– Vi lærte mye underveis

Edina Omane Broddey og Christina Monn-Iversen tok gull i NM i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

2012110219145320131214191718

De to læringene Edina Omane Broddey og Christina Monn-Iversen fra Oslo var Yrkes-NMs yngste gullvinnere i år. Begge fylte nylig 18 år. I motsetning til de fleste lagene, kjente de ikke hverandre godt før de begynte å øve.

Bua-lærlingene er kjempefornøyd med at de har fått være med i Yrkes-NM.

– Det var spennende å få oppgavene. Og det var interessant og lærerikt å se alle de andre lagene i arbeid, syns de to vinnerne.

Sølv gikk til Telemark som var representert ved Joakim Holm og Malene Axling. Lene Thorsen og Marielle Hageland fra Vest-Agder kunne reise hjem med hver sin bronsemedalje.

Flotte representanter

Mette Henriksen Aas, leder i Fagforbundet Seksjon kirke, kultur og oppvekst, har vært på Lillestrøm og sett de fleste lagene.

– Jeg er imponert over hvordan de arbeider. Ikke bare vinnerne, men alle sammen var flotte representanter for faget vårt, syns seksjonslederen. Henriksen Aas er også stolt over at bua-deltakerne satte sitt preg på hele arrangementet ved å være seg selv.

Mange medaljer i helse

I helsearbeiderfaget var det Amalie Henriksen og Stine Kipperberg fra Ålesund som gikk av med seieren. Marita Puntervoll og Tonje Soldal, fra Rogaland inkassere sølvmedaljene i helsearbeiderfaget. Tredjeplassen ble delt mellom Nordland og Telemark. Fra Nordland deltok Marte Victoria Odding og Therese Tønder Pettersen. Telemark var representert ved Silje Malen Eik Myhren og Karine Skjelhaugen.

I ambulansefag vant Shawn Simmos og Patrick Wilberg fra Buskerud. Cristoffer Bade og Stian Alexander kunne reise hjem til Nord-Trøndelag med hver sin sølvmedalje, mens Ole Jacob Friberg og Stian Anmarkrud Mohrsen fra Oppland tok bronse i ambulansefaget. Ellen C. Vestby fikk en spesialpris av dommerpanelet for sin glimrende innsats.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy