JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helsedirektoratet lanserer demens-kampanje

Et tryggere liv med demens, er målet til Helsedirektoratets nye kampanje rettet mot personer med demens og deres pårørende.

2013040317221120131216221511

vegard.velle@fagforbundet.no

Hovedmålet med kampanjen er at folk skal snakke sammen om demens, og at man ved mistanke om demenssykdom oppsøker fastlegen tidlig for utredning og diagnostisering.

I dag er det omtrent 71.000 personer med demens. I 2040 vil tallet være doblet. Demens er ikke noe vi bare får når vi blir gamle. Demens er en hjernesykdom som kan ramme både yngre og eldre.

– Det er noe å feire at vi stadig blir eldre i dette landet. Samtidig må vi huske på at alle har en rett til å bli sett og bli behandlet individuelt, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre, som åpnet kampanjen "Ta samtalen".

Ved demens er det mange som blir berørt, mange flere enn den som lider av demens. De pårørende må i fokus i mye sterkere grad enn i dag, påpeker Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy