Brannmenn og kreft

Gruppa «Brannmenn mot kreft» ble dannet tidligere i år. I mai hadde den registrert 30 brannmenn som mener de har fått kreft gjennom arbeid i brann- og redningsvesen. Brannmenn sto fram i NRK. I løpet av sommeren ble flere enn 60 brannkonstabler registrert i gruppa.
Internasjonale undersøkelser viser at brannkonstabler er mer utsatt enn vanlig for hele ti krefttyper. En fersk nordisk undersøkelse dokumenterer at etter fem år i yrket har brannmenn dobbelt så høy risiko for testikkel­kreft som menn i samfunnet for øvrig.
Kreftregisteret er nå innstilt på å forske på sammenhengen mellom kreft og ekspo­nering av giftige stoffer under utrykning.
Arbeidstilsynet leverte i juli i år en faglig vurdering av kreftfaren i brann- og redningsvesenet til Arbeidsdepartementet. Arbeidstilsynet ønsker en nøyere registrering av giftstoffene de ansatte eksponeres for.

2013091911524820131214210916
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy