JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Jeg kan ikke bli mer fleksibel

Kristin har seks jobber

Kristin Meiling hører høyresida ønsker mer fleksibilitet. Det orker ikke hun.

2017092120170904150432

karin.svendsen@fagbladet.no

Hun står i spagat mellom en fast jobb, fem vikariater og oppdrag som oversetter.

Kristin Meiling (50) har en fast helgestilling som assistent på sykehjemmet, en stilling på 13,5 prosent. Resten av uka prøver hun å fylle opp med vikarjobber på to skoler, i to butikker og en nabokommune, pluss oversettelsesjobber.

Mette Nord om Norlandia

Brutal virkelighet

– Jeg er assistent på sykehjemmet her i Modalen. Ellers sitter jeg og venter og håper at noen skal ringe, forteller Kristin Meiling.

Meiling, som er bosatt i Modalen i Hordaland, har vikarkontrakter med to skoler i hjemkommunen, innbyggerservice-kontoret i nabokommunen Vaksdal og med Coop som har to forretninger i Modalen kommune.

Hun kommer opprinnelig fra Island, har språkøre og oversetter til og fra norsk, islandsk og engelsk. Hun har også en bachelor i administrasjon og organisasjonsvitenskap.

I vår hadde hun et langvarig vikariat i Vaksdal. Så røyk bilen, og hun måtte få den reparert. Før den var ferdig, hadde arbeidsgiver funnet en annen vikar.

– Virkeligheten er brutal, syns Kristin Meiling.

Lite sted med få jobber

Kristin Meiling tror grunnen til at hun ikke har fast jobb og full stilling, er at hun har bosatt seg i en liten kommune. Modalen har under 400 innbyggere. Hun bruker en time hver vei når hun pendler til Vaksdal. Til Bergen tar det enda lenger tid.

– Jeg har selvfølgelig tenkt på å flytte, men barn trenger stabilitet, sier hun.

Endelig fast jobb

Ingen sikkerhet

Med tre hjemmeboende barn og mange regninger, syns 50-åringen det er stressende å være avhengig av at arbeidsgivere skal ha behov for henne i et vikariat.

– Jeg har ingen sikkerhet for at inntektene blir høye nok hver måned. Blir jeg syk, får jeg ikke sykepenger, forteller hun.

Men det hender også at hun får vel mye å gjøre. En periode i vår hadde hun helgejobb på sykehjemmet, full arbeidsuke som vikar da hun fikk et større oppdrag som oversetter.

– Jeg driver også barneteateret i Modalen, og vi hadde en forestilling oppi det hele. Da ble det hektisk.

Håper på regjeringsskifte

Kristin Meiling sier hun irriterer seg over at den sittende regjering legger til rette for den fleksibiliteten hun opplever som en uønsket spagat.

– Jeg ønsker selvfølgelig en fast 100 prosent stilling. Og jeg tror venstresida skjønner mer av det virkelige livet enn den regjeringa vi har nå.

De sier vi ikke er fleksible nok

Ørjan Myrmel, fylkesleder Fagforbundet Hordaland, har møtt Kristin Meiling og blitt skremt.

– Vi blir stadig fortalt fra høyresiden og arbeidsgiversiden at vi ikke er fleksible nok. Skal vi klare å møte det moderne nærings- og familielivet, må arbeidstakerne ha større mobilitet og fleksibilitet. På godt norsk er dette det som kalles lausarbeid, mener han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy