JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gir et håndslag til papirløse

Fagforbundet gir 50.000 kroner til helsesenter for papirløse migranter .

2013111416485020131213204914

Mens de fleste her i landet får helsehjelp når de trenger det, er situasjonen en helt annen for de som er her uten oppholdstillatelse. Denne gruppen har generelt dårligere helse enn majoritetsbefolkningen, men har i utgangspunktet ingen rettigheter i norsk helsevesen.

For å hjelpe disse menneskene åpnet Røde Kors Oslo og Kirkens Bymisjon Oslo i 2009 et helsesenter for papirløse migranter. I dag drives senteret av tre ansatte og ca 120 frivillige helsearbeidere. Blant de frivillige er blant annet leger, psykologer, sykepleiere, bioingeniører, farmasøyter og fysioterapeuter.

- Disse menneskene er de som mest av alt trenger omtanke og solidaritet, og jeg er glad vi i Fagforbundet ikke bare kan gi tomme honnørord, men også kan vise dette i praksis, sa Jan Davidsen da han overrakte sjekken på 50.0000 kroner til Solveig Holmedal Ottesen, daglig leder av helsesenteret for papirløse.

Davidsen minnet om at Norge har ratifisert internasjonale konvensjoner for menneskerettigheter, konvensjoner som forplikter.

- Gjennom sin behandling av papirløse migranter, settes Norges menneskerettspraksis på prøve, sa Jan Davidsen.

Solveig Holmedal Ottesen takket på vegne av helsesenteret:

- Vi får ingen penger over statsbudsjettet, og alle bidrag er viktige. Ikke bare økonomisk, men fordi det innebærer en anerkjennelse av det arbeidet vi gjør.

- Målet er å legge ned oss selv – at vi skal holde på til de papirløse får flere tilbud i helsevesenet. Men foreløpig ser vi bare at det går den andre veien. Pasienttallene øker hele tiden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy