JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Samhandling mer enn samordning

KS-direktøren mener gjensidig respekt mellom ulike yrkesgrupper er en forutsetning for at vi skal lykkes med samhandlingsreformen. Gudrun Haabeth Grindaker møtte i dag om lag 200 sykepleiere og helsefagarbeidere på Fagforbundets samspillkonferanse.

2010102616491520131216142701

karin.svendsen@fagforbundet.no

Gudrun Haabeth Grindaker fra KS avsluttet den to dager lange Samspillkonferansen til sykepleiere og helsefagarbeidere i Fagforbundet. KS-direktøren tror Samhandlingsreformen vil gi mulighet for bedre pasientforløp for kronikere og eldre innbyggere.

Krever samarbeid

– Samhandlingsreformen krever tverrfaglig og -flerfaglig samarbeid. Forutsetningen for å lykkes, er derfor at alle ansatte har respekt for andre faggruppers kompetanse, sa hun til de nærmere 200 deltakerne på årets Samspillkonferanse.

KS-direktøren mener implementering av Samhandlingsreformen forutsetter godt samarbeid med både arbeidstaker- og brukerorganisasjonene.

Praksis-sjokk

Forholdet mellom økte forventninger til helsetjenester fra et voksende antall gamle innbyggere og manglende rekruttering til helsesektoren er en utfordring for de aller fleste kommuner.

– Vi må passe på at møtet med arbeidslivet ikke blir en sjokkartet opplevelse, slik at vi i hvert fall klarer å beholde dem som har valgt et yrke innen omsorg, sa hun og plasserte ansvaret for at folk trives og blir i sektoren hos ledelsen i kommunene og helseforetakene.

Kompetanseheving

Gudrun Haabeth Grindaker mener det er viktig at de som allerede arbeider i eldreomsorgen, får mulighet til en formell utdanning. Hun er også klar på at kvalitet og etikk henger sammen, og syns det er positivt at 138 kommuner sluttet seg til Kvalitetskommuneprogrammet og at 120 kommuner deltar i etikkprosjektet til KS.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy