JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil erstatte heltid med deltid

– Et kvinnefiendtlig forslag, sier de ansatte om planene ved Oslo universitetssykehus om å erstatte heltidsstillinger for sykepleiere og hjelpepleiere med deltidsstillinger.

2010111708314320131216143733

tips@fagforbundet.no

Medisinsk klinikk ved Oslo universitetssykehus ønsker å erstatte en rekke heltidsstillinger med deltidsstillinger. Dette kommer ifølge Dagsavisen fram i et forslag til bemanningsplan for neste år.

Forslaget setter sinnene i kok hos de ansatte: – Dette er et angrep på kvinneyrker og et solid skritt tilbake for likestillingen, sier sykepleier Ina Werdal Tveit til avisen.

Bare annenhver helg

Hjelpepleier og heltidsansatte Jarle Thøring er svært usikker på hvor han står neste år fordi en rekke hjelpepleiestillinger skal gjøres om til 15 prosents brøkstillinger.

– Kanskje ender jeg med et tilbud om å jobbe bare annenhver helg, sier han til Dagsavisen.

Også ved andre avdelinger på medisinsk klinikk er det foreslått å kutte i antall heltidsstillinger og øke antall deltidsstillinger.

De ansatte frykter at dette betyr at de blir tvunget over fra heltid til deltid sammen med ca 70.000 andre som ifølge offisielle statistikker og undersøkelser jobber ufrivillig deltid.

Problematikken rundt ufrivillig deltid er en av Fagforbundets uttalt viktigste saker. Forbundet har egne heltidsprosjekter ute i fylkene, og har varslet at det om nødvendig går rettens vei for å sørge for at ansatt som har krav på det får større eller full stilling.

Må jobbe flere steder

HR-direktør Rolv Økland ved Oslo universitetssykehus avviser at fast ansatte på heltid vil bli tvunget til å redusere stillingene sine.

– Men noen av dem må sannsynligvis jobbe på flere steder. Vår holdning er å ha flest mulig heltidsansatte, men det forutsetter fleksibilitet, sier han til Dagsavisen.

Dette beroliger ikke de ansatte. De mener arbeid på flere avdelinger, med forskjellige sjefer og ulike vaktplaner, vil bli det samme som å ha et puslespill av deltidsstillinger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy