Grasrota om kommunevalget

Jeg må takke SV for flørten

2019080508300020190805084955
RETNING: Det viktigste for meg er hvilken retning et parti ønsker å ta samfunnet vårt, skriver grasrotstemme Bjørn Ingar Skogvang.

RETNING: Det viktigste for meg er hvilken retning et parti ønsker å ta samfunnet vårt, skriver grasrotstemme Bjørn Ingar Skogvang.

Illustrasjon: Øivind Hovland

I år fortjener Arbeiderpartiet min støtte igjen. De siste årene har nemlig partiet blitt tydeligere på i hvilken retning de ønsker å ta samfunnet

Virksomhetstillitsvalgt i Bufetat og med i faggruppa barnevern

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er åttende innlegget ut.

Det er noen områder av politikken som er viktigere for meg enn andre. Det er at utsatte barn og unge skal få den hjelpen de trenger. For å lykkes med det må det jobbes med saker innenfor blant annet rus, kriminalitet, barnehager, helse, skoler og barnevern.

Vi må sørge for at foreldrene kan ta seg arbeid og få en lønn slik at de kan fø familien. Vi må ha en sterk, offentlig sektor som er der når en møter nedturer. Vi må også ta et grep om klimaet.

De må kunne utrette noe

Det er med andre ord ikke enkeltsaker jeg stemmer på. Alt henger jo sammen. Det viktigste for meg er hvilken retning et parti ønsker å ta samfunnet vårt. Hvem er det et parti ønsker å ta vare på?

Partiet må også ha gjennomslagskraft. De må kunne utrette noe.

Slik svarer Ap-ledelsen på fire store utfordringer før valget

Tydeligere

For fire år siden stemte jeg for første gang på noe annet enn Arbeiderpartiet. Jeg stemte SV. Der og da var det ingen tvil om hva som var det riktige å stemme på for meg. På den tiden var ikke Arbeiderpartiet klar på hvilken retning de ønsket å ta samfunnet.

De siste årene har Arbeiderpartiet derimot jobbet med nettopp dette. De har en tydeligere retning, og de leverer forslag på forslag som vil kunne bedre livet for barn og unge. Ellers har Oslomodellen som ble innført i 2017, medført en historisk bedring på byggeplasser i Oslo. Det er gledelig at Arbeiderpartiet nå ønsker å ta elementer av modellen med i andre sektorer.

Tre av de fire storbyene er styrt av venstresida. Nå vil Støre vinne også den siste

Takk for flørten

Jeg må få takke SV for flørten. Vi har hatt det fint. Men i år fortjener Arbeiderpartiet min støtte igjen.

Samtidig skal jeg gjøre som jeg gjorde for fire år siden. Jeg skal gi valgkampstøtte til Rødt, siden forbundet mitt ikke vil gjøre det. Godt valg!

Det at utsatte barn og unge får den hjelpen de trenger, er kanskje den viktigste saken for meg

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy