JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Giske-videoen

Foreningsleder etter Giske-videoen: – Det viktigste for oss er å ivareta medlemmenes interesser

INTERN PROSESS: Leder Bjørn Wølstad-Knudsen og Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo skal ha en intern prosess i etterkant av oppstyret rundt den såkalte Giske-videoen.

INTERN PROSESS: Leder Bjørn Wølstad-Knudsen og Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo skal ha en intern prosess i etterkant av oppstyret rundt den såkalte Giske-videoen.

Nils Fredrik Hansen

Det blir en intern prosess i fagforeningen etter at to tillitsvalgte i Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo sendte bekymringsmelding i Ap og tekstmelding til valgkomiteen i Trøndelag etter å ha sett en videosnutt med Trond Giske.

2019022714512820230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Oppstyret etter at videoen ble kjent har gjort at Trond Giske ikke lenger er kandidat til nestledervervet i Trøndelag Ap.

– Vi jobber nå intenst og har interne prosesser knyttet til det som har skjedd. Vi driver ikke partipolitikk i fagforeningen, sier Bjørn Wølstad-Knudsen i Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo.

Følgende er lagt ut på foreningens egen facebookside:

Til alle våre medlemmer.

Viser til den siste ukes medieoppmerksomhet.

Fagforbundet Sykehus og Helse beklager dette og vil understreke at dette ikke var forankret i fagforeninga.

Fagforbundet Sykehus og Helse vil videre understreke at vi ikke driver med partipolitikk.

Vårt fokus er og vil være å ivareta medlemmenes interesser.

Giske-videoen: – Fagforbundet deltar ikke i et politisk spill i denne saken

Skal ikke granske tillitsvalgte

Wølstad-Knudsen sier det ikke er riktig at foreningen skal ha en intern gransking, slik andre medier har meldt.

– Jeg har aldri brukt det begrepet. Vi skal ha en intern prosess. Det er andre som har tolket det som en gransking, sier han til Fagbladet.

To tillitsvalgte i foreningen, Knut Sandli og Terje Ferstad, sendte bekymringsmelding til Ap og tekstmelding til lederen av Aps valgkomité etter å ha sett en video av Giske med en ung kvinne på et utested i Oslo.

Videoen har skapt reaksjoner, men kvinnene har sagt til NRK at den var helt uproblematisk og at den ble laget som en «intern greie» i vennegjengen. De sier de føler seg misbrukt i et politisk spill.

• Leder i Fagforbundet Ung: – Noen må stå opp for de jentene som føler seg tråkket på

Ønsker ro

Wølstad-Knudsen sier han har møtt de to kvinnene, og de tre er enig om hva han skal si om saken. De har valgt å foreløpig forbli medlemmer i forbundet.

– Vi jobber intenst med å ta vare på våre medlemmer. Kvinnenes høyeste ønske er å få være i fred. De ønsker ikke flere medieoppslag. Vi er enig om hva jeg har lov å si, sier han til Fagbladet.

Beklagelse fra Fagforbundet sentralt

Fagforbundet sentralt har beklaget at to kvinnelige medlemmer har kommet i en situasjon som de ikke selv har ønsket.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy