Brudd for dyrepleierne

TANNSTELL: Dyrepleier Lise B. Johansen (til venstre) assisterer  veterinær og tanntekniker Helle Isaksen under en tannbehandling. Nå risikerer hun å måtte streike.

TANNSTELL: Dyrepleier Lise B. Johansen (til venstre) assisterer veterinær og tanntekniker Helle Isaksen under en tannbehandling. Nå risikerer hun å måtte streike.

Tore Kubberød

Forhandlingene mellom dyrepleierne og NHO går nå til mekling.

2016101409360020161014125212

KNUT A. NYGAARD

knut.nygaard@fagbladet.no

Fagforbundets hovedkrav er en lønnsøkning for alle som betyr økt kjøpekraft, samt en økning av minstelønnssatsene. Forhandlingene endte i brudd torsdag.

Etter bruddet skal partene møtes hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet her, kan lønnsoppgjøret ende med streik for 100 av Fagforbundets medlemmer.

SE VIDEO OM DYREPLIERE HER:

Lav lønn

– Dyrepleiere og klinikkassistenter er blant de aller lavest lønte i samfunnet, og vi kan ikke godta en ytterligere forverring av lønnsnivået. Vi forventet at motparten ville komme oss i møte med en profil som ville gjøre at lønnsnivået nærmer seg et anstendig nivå, innenfor rammene av frontfaget, sier forhandlingsleder Roger H. Heimli til Fagforbundets hjemmeside.

Krever økt stilling

Andre viktige krav for Fagforbundet var bestemmelser om lokal avtale for avlønning av praksisstudenter, avspaseringsbestemmelse og en felles intensjon mellom partene om en gradvis heving av lønnsnivået for bransjen.

Nå kan deltidsansatte kreve større stilling

Fagforbundet forhandler for rundt 100 medlemmer på området.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy